Вернуться назад Распечатать

Суп з яйцем - рецепт

Суп з яйцем - рецепт
Супи з яйцем можуть бути настільки різноманітними, наскільки ви того захочете, адже яйця - універсальний продукт, який здатний доповнити великий асортимент страв. На цей раз ми представляємо вам самі смачні рецепти супів з яйцем, які неодмінно прийдуться вам до смаку.

Щавельный суп з яйцем


Інгредієнти:

  • щавель - 150 г;

  • курячий або овочевий бульйон - 1 л;

  • картопля - 2 шт.;

  • сметана - 1/3 ст.;

  • сіль - 1-2 ч. ложки;

  • чорний мелений перець - за смаком;

  • яйця.


  • Приготування
    Листя щавлю миємо й обсушуємо. Доводимо до кипіння половину бульйону і бланшеруем в ньому зелень, після чого пюрируем суміш з допомогою блендера.
    В бульйоні, що залишився відварюємо картоплю до м'якості, і також пюрируем суміш. З'єднуємо щавлевий бульйон з картопляним і доводимо суп до кипіння. Додаємо сіль і перець за смаком. Сметану розводимо в половнике бульйону і вливаємо вершкову рідини в загальну каструлю, перемішуємо і розливаємо суп по тарілках. Подаємо з вареними яйцями.

    Грибний суп з пшоном і яйцем


    Інгредієнти:

  • пшоно - 1 ст.;

  • печериці - 1 кг;

  • ковбаса чорізо - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • овочевий бульйон - 75 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйце - 3 шт.


  • Приготування
    У сковороді обсмажуємо нарізану кружечками ковбаски чорізо до тих пір, поки з них не витопиться жир. Обсмажену ковбасу прибираємо з вогню, а на смальці смажимо дрібно нарізану цибулю до прозорості. До цибулевої засмажки додаємо часник і нарізані пластинками гриби, а потім продовжуємо готування до тих пір, поки гриби не стануть золотистими. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, додаємо ковбаски і заливаємо все бульйоном. Всипаємо пшоно і варимо суп до тих пір, поки крупа не буде готова. Перед зняттям з плити, вбиваємо з суп сирі яйця і швидко перемішуємо. Подаємо суп з ковбасою і яйцем з часниковими грінками.

    Суп курячий з сиром і яйцем - рецепт


    Суп з плавленим сиром - студентська класика, яку приємно приготувати в нападах ностальгії. Зробити страву більш ситним допоможе відварне куряче філе і заправка з збитого яйця.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 15 л;

  • плавлений сир - 2 брикету;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень.


  • Приготування
    Курячий бульйон розігріваємо і розводимо в ньому 2 сирних брикету. Додаємо сіль, перець за смаком і змішуємо бульйон з зеленню. Курятину відварюємо і розбираємо філе на волокна. Додаємо куру в суп, а слідом вбиваємо два яйця і швидко перемішуємо вміст каструлі. Знімаємо суп з вогню і подаємо до столу з хлібними томатами або крекерами.

    Суп кимчи з яйцем - рецепт


    Гостра азіатська капуста кімчі може стати основою для пікантних закусок, основних страв і навіть супів. Приклад останнього можна побачити в рецепті далі.
    Інгредієнти:

  • капуста кімчі - 1 ст.;

  • вода - 3 ст.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • гострий перець - за смаком;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 1 шт.;
  • Суп з яйцем - рецепт

  • зелений лук, корейська морква - для подачі.


  • Приготування
    Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо у воду капусту кімчі, томатну пасту, сіль, цукор і гострий перець. Вбиваємо в гострий бульйон яйце і швидко перемішуємо, щоб білок і жовток згорнулися в тонкі нитки. Після того, як яйце буде готове, розливаємо суп по тарілках, додаємо нарізаний зелений лук, корейську моркву і подаємо страву до столу.
    При бажанні ви можете зробити страву більш ситним, приготувавши суп з яйцем і рисовою локшиною. Для цього, за хвилину до готовності страви, покладіть в гострий бульйон супу брикетик рисової локшини і, інтенсивно помішуючи, відваріть до готовності. Приємного апетиту!