Супи з яйцем можуть бути настільки різноманітними, наскільки ви того захочете, адже яйця - універсальний продукт, який здатний доповнити великий асортимент страв. На цей раз ми представляємо вам самі смачні рецепти супів з яйцем, які неодмінно прийдуться вам до смаку.
Щавельный суп з яйцем
Інгредієнти: щавель - 150 г; курячий або овочевий бульйон - 1 л; картопля - 2 шт.; сметана - 1/3 ст.; сіль - 1-2 ч. ложки; чорний мелений перець - за смаком; яйця. Приготування Листя щавлю миємо й обсушуємо. Доводимо до кипіння половину бульйону і бланшеруем в ньому зелень, після чого пюрируем суміш з допомогою блендера.
В бульйоні, що залишився відварюємо картоплю до м'якості, і також пюрируем суміш. З'єднуємо щавлевий бульйон з картопляним і доводимо суп до кипіння. Додаємо сіль і перець за смаком. Сметану розводимо в половнике бульйону і вливаємо вершкову рідини в загальну каструлю, перемішуємо і розливаємо суп по тарілках. Подаємо з вареними яйцями.
Грибний суп з пшоном і яйцем
Інгредієнти: пшоно - 1 ст.; печериці - 1 кг; ковбаса чорізо - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 4 зубчики; овочевий бульйон - 75 ст.; сіль, перець - за смаком; яйце - 3 шт. Приготування У сковороді обсмажуємо нарізану кружечками ковбаски чорізо до тих пір, поки з них не витопиться жир. Обсмажену ковбасу прибираємо з вогню, а на смальці смажимо дрібно нарізану цибулю до прозорості. До цибулевої засмажки додаємо часник і нарізані пластинками гриби, а потім продовжуємо готування до тих пір, поки гриби не стануть золотистими. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, додаємо ковбаски і заливаємо все бульйоном. Всипаємо пшоно і варимо суп до тих пір, поки крупа не буде готова. Перед зняттям з плити, вбиваємо з суп сирі яйця і швидко перемішуємо. Подаємо суп з ковбасою і яйцем з часниковими грінками.
Суп курячий з сиром і яйцем - рецепт
Суп з плавленим сиром - студентська класика, яку приємно приготувати в нападах ностальгії. Зробити страву більш ситним допоможе відварне куряче філе і заправка з збитого яйця.
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; курячий бульйон - 15 л; плавлений сир - 2 брикету; яйце - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Курячий бульйон розігріваємо і розводимо в ньому 2 сирних брикету. Додаємо сіль, перець за смаком і змішуємо бульйон з зеленню. Курятину відварюємо і розбираємо філе на волокна. Додаємо куру в суп, а слідом вбиваємо два яйця і швидко перемішуємо вміст каструлі. Знімаємо суп з вогню і подаємо до столу з хлібними томатами або крекерами.
Суп кимчи з яйцем - рецепт
Гостра азіатська капуста кімчі може стати основою для пікантних закусок, основних страв і навіть супів. Приклад останнього можна побачити в рецепті далі.
Інгредієнти: капуста кімчі - 1 ст.; вода - 3 ст.; томатна паста - 1 ст. ложка; гострий перець - за смаком; цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; яйце - 1 шт.; зелений лук, корейська морква - для подачі. Приготування Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо у воду капусту кімчі, томатну пасту, сіль, цукор і гострий перець. Вбиваємо в гострий бульйон яйце і швидко перемішуємо, щоб білок і жовток згорнулися в тонкі нитки. Після того, як яйце буде готове, розливаємо суп по тарілках, додаємо нарізаний зелений лук, корейську моркву і подаємо страву до столу.
При бажанні ви можете зробити страву більш ситним, приготувавши суп з яйцем і рисовою локшиною. Для цього, за хвилину до готовності страви, покладіть в гострий бульйон супу брикетик рисової локшини і, інтенсивно помішуючи, відваріть до готовності. Приємного апетиту!