Рисовий суп з креветками - смачна вишукана гаряче блюдо, яке не відніме у вас багато часу, а його неймовірний смак і чудовий аромат не залишать байдужими нікого! Давайте дізнаємося з вами, як приготувати рисовий суп з креветками і смачно нагодувати всю сім'ю.
Рецепт рисового супу з креветками
Інгредієнти: креветки - 500 г; селера - за бажанням; часник - 2 зубчики; цибулина - 2 шт.; спеції; морква - 1 шт.; лимон - 1 скибочка; лавровий лист - 2 шт.; рис; олія рослинна. Приготування Креветки очистити від панцира і запікаємо в духовій шафі, розігрітою до 200°С, хвилин 15-20. Після цього відварюємо їх протягом півгодини. Цибуля, часник чистимо і нарізаємо разом з коренем селери невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо всі овочі в невеликій кількості рослинного масла, щоб вони підрум'янилися. Кидаємо в бульйон рис, додаємо овочеву обжарку і спеції. Коли крупа буде готова, викладаємо креветки і відварюємо до готовності. Після цього вимикаємо вогонь, кладемо в суп дольку лимона і даємо йому настоятися.
Рисовий суп з креветками
Інгредієнти: креветки - 500 г; осетер - 1 кг; рис - 150 г; цибулина - 2 шт.; спеції. Приготування Рибу обробити, розрізаємо на частини, складаємо в каструлю, додаємо очищену цілу цибулину, заливаємо водою і варимо до тих пір, поки осетер не стане м'яким. Після цього рибу і цибулю виймаємо, а бульйон гарненько проціджуємо. З осетрини видаляємо кістки, м'якоть розбираємо на невеликі шматочки. Креветки чистимо, відварюємо їх в рибному бульйоні хвилин 20. Після цього, креветки виймаємо, кладемо промитий рис, підсолюємо за смаком крупу і варимо до готовності. Додаємо осетрину, морепродукти, кип'ятимо 5 хвилин, додаємо рубану зелень і знімаємо з вогню.
Рисовий суп з креветками і мідіями
Інгредієнти: рис - 150 г; цибулина - 2 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; кріп - за смаком; часник - 1 зубчик; рибний бульйон - 1 л; спеції; мідії - 1 кг; креветки - 250 р. Приготування Цибулю і часник чистимо, дрібненько рубаємо і пасеруємо в маслечко. Потім додаємо подрібнений кріп і трохи протушиваем. Після цього кладемо промитий рис і готуємо ще 2-3 хвилини. Гострий перчик обробляємо, шаткуємо кільцями, додаємо разом з бульйоном, сіллю і прянощами до рису, накриваємо все кришкою і варимо близько 20 хвилин. Креветки чистимо від панцира, а солодкий перчик нарізаємо кубиками. Мідії обробляємо, варимо 3 хвилини в підсоленій воді і відкидаємо швиденько на друшляк. Тепер кладемо в суп морепродукти і трохи підігріваємо. Приправляємо блюдо спеціями і розливаємо по тарілках.