Томатний суп з рисом - оригінальне, яскраве, ароматне і напрочуд смачне блюдо, яке всі присутні неодмінно оцінять по достоїнству. Готується воно досить швидко, але виходить неймовірно ситним і навіть святковим. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів томатного супу з рисом, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Томатний суп з рисом і фрикадельками
Інгредієнти: свіжі помідори - 4 шт.; м'ясний фарш - 400 г; яйце куряче - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; рис - 150 г; часник - 2 зубчики; паста томатна - 2 ст. ложки; спеції; свіжа зелень - для прикраси. Приготування Отже, м'ясний фарш перемішуємо з курячим яйцем, солимо, перчимо і мокрими руками формуємо невеликі фрикадельки. З томатів знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо у блендері. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Потім виливаємо в сковороду помідори, кладемо томатну пасту і тушкуємо хвилин 5. У каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння, солимо і додаємо промитий рис. Коли вода знову закипить, викладаємо в суп м'ясні фрикадельки, проварюємо 5 хвилин, а потім додаємо томатно-цибульну масу. Після цього, як рис звариться, вимикаємо суп, додаємо подрібнений часник і рубану зелень. Даємо страві постояти хвилин 20 а потім подаємо на стіл зі сметаною.
Томатний суп з рисом і морепродуктів
Інгредієнти: свіжі помідори - 4 шт.; рис - 100 г; шпинат - за смаком; сухе біле вино - 100 мл; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчики; олія оливкова; цукровий пісок - 05 ч. ложки; цибулина - 2 шт.; спеції; мідії. Приготування Для приготування томатного супу-пюре з рисом, цибулини чистимо і нарізаємо кубиками. Морква промиваємо, натираємо на тертці і пасеруємо овочі до м'якості на оливковій маслечко. Шпинат миємо, обсушуємо на рушник і розрізаємо на смужки. З
томатів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і додаємо в сковороду разом зі шпинатом. Через 5 хвилин знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Після цього овочеву масу перекладаємо в блендер, подрібнюємо все до стану пюре і обережно переливаємо в каструлю, додаючи кілька склянок води. Накриваємо зверху кришкою, доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати. В окремій сковороді розігріваємо масло, висипаємо рис і обсмажуємо його рівно хвилинку. Потім вливаємо вино, додаємо цукровий пісок і чекаємо, поки випарується алкоголь. Далі перекладаємо все в каструлю з супом і варимо до готовності. Часник чистимо, раздавливаем площиною ножа, дрібно рубаємо, додаємо в суп разом з морепродуктів і проварюємо все разом ще 10 хвилин.