Вернуться назад Распечатать

Томатний суп з рисом

Томатний суп з рисом
Томатний суп з рисом - оригінальне, яскраве, ароматне і напрочуд смачне блюдо, яке всі присутні неодмінно оцінять по достоїнству. Готується воно досить швидко, але виходить неймовірно ситним і навіть святковим. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів томатного супу з рисом, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.

Томатний суп з рисом і фрикадельками


Інгредієнти:

  • свіжі помідори - 4 шт.;

  • м'ясний фарш - 400 г;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рис - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • паста томатна - 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • свіжа зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Отже, м'ясний фарш перемішуємо з курячим яйцем, солимо, перчимо і мокрими руками формуємо невеликі фрикадельки. З томатів знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо у блендері. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії. Потім виливаємо в сковороду помідори, кладемо томатну пасту і тушкуємо хвилин 5. У каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння, солимо і додаємо промитий рис. Коли вода знову закипить, викладаємо в суп м'ясні фрикадельки, проварюємо 5 хвилин, а потім додаємо томатно-цибульну масу. Після цього, як рис звариться, вимикаємо суп, додаємо подрібнений часник і рубану зелень. Даємо страві постояти хвилин 20 а потім подаємо на стіл зі сметаною.

    Томатний суп з рисом і морепродуктів


    Інгредієнти:

  • свіжі помідори - 4 шт.;

  • рис - 100 г;

  • шпинат - за смаком;

  • сухе біле вино - 100 мл;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • олія оливкова;

  • цукровий пісок - 05 ч. ложки;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;

  • мідії.


  • Приготування
    Для приготування томатного супу-пюре з рисом, цибулини чистимо і нарізаємо кубиками. Морква промиваємо, натираємо на тертці і пасеруємо овочі до м'якості на оливковій маслечко. Шпинат миємо, обсушуємо на рушник і розрізаємо на смужки. З
    Томатний суп з рисом
    томатів акуратно знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і додаємо в сковороду разом зі шпинатом. Через 5 хвилин знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Після цього овочеву масу перекладаємо в блендер, подрібнюємо все до стану пюре і обережно переливаємо в каструлю, додаючи кілька склянок води. Накриваємо зверху кришкою, доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати. В окремій сковороді розігріваємо масло, висипаємо рис і обсмажуємо його рівно хвилинку. Потім вливаємо вино, додаємо цукровий пісок і чекаємо, поки випарується алкоголь. Далі перекладаємо все в каструлю з супом і варимо до готовності. Часник чистимо, раздавливаем площиною ножа, дрібно рубаємо, додаємо в суп разом з морепродуктів і проварюємо все разом ще 10 хвилин.