На сьогоднішній день існує маса варіантів приготування улюбленого багатьма салату Цезар. Більшість кулінарів, готуючи цей салат, залишають у ньому лише основні інгредієнти, а інші, нерідко, замінюють. Це призвело до того, що смак цього салату Цезар багатьом незнайомий. На сьогоднішній день можна скуштувати салат Цезар з куркою, анчоусами, креветками та іншими інгредієнтами.
Вважається, що секрет приготування смачного салату Цезар укладено в соусі. Правильно приготовлений соус дозволяє насолоджуватися справжнім смаком цього салату в повній мірі. Соус для салату Цезар нескладний у приготуванні, але містить один рідкісний інгредієнт, знайти який буває нелегко навіть у сучасних магазинах. У зв'язку з цим, багато господинь винаходять власні рецепти соусу для салату Цезар, що, природно, не погіршує смак, але і не дозволяє приготувати салат за всіма правилами.
Рідкісним компонентом соусу для салату Цезар є вустерський соус (його ще називають вустерчеширским або вурчестерширским). Це соус англійського походження, який володіє специфічним смаком і запахом. Придбати цей соус для салату Цезар можна в готовому вигляді. Рецепт його приготування складний і містить безліч інгредієнтів. До його складу входять: тамаринд, анчоуси, запашний перець, імбир, кориця, карі, кардамон і інші інгредієнти. Для приготування цього соусу необхідно багато часу - близько двох тижнів. Соус додається у страви в дуже маленьких кількостях - по кілька крапель. Нижче представлені рецепти, >як приготувати соус для класичного салату Цезар і для його варіацій.
Класичний соус для салату Цезар
Інгредієнти: 1 сире яйце, 1 столова ложка оливкової олії холодного віджиму, сік 1/2 лимона, 1/2 чайної ложки вустерського соусу. Приготування У маленькій каструлі слід закип'ятити воду, зменшити вогонь до мінімального і опустити туди сире яйце на 1 хвилину. Після цього яйце слід розбити в миску, додати до неї лимонний сік, оливкова олія і вустерський соус. Всі інгредієнти необхідно добре перемішати. Класичний соус для салату Цезар готовий!
Рецепт соусу для салату Цезар з куркою
Салат Цезар з куркою - один з найбільш популярних і ситних варіантів цього салату.
Інгредієнти: 2 яєчних жовтка; 2 чайні ложки гірчиці; 100 мл оливкової олії; 50 грамів сиру пармезан; 50 мл білого сухого вина; 1 зубчик часнику; сік 1 лимона. Приготування У глибокій ємності слід змішати жовтки, гірчицю, вино, часник і лимонний сік за допомогою блендера. Коли суміш стане однорідною, в неї слід влити тоненькою цівкою оливкова масло і всипати тертий сир. Ще раз все добре перемішати і заправити салат Цезар.
Рецепт соусу для салату Цезар з креветками
Інгредієнти: 4 столові ложки оливкової олії; 2 яєчних жовтка; 2 зубчики часнику; 1 чайна ложка гірчиці; сік 1 лимона; 2 анчоуса (консервованого). Приготування Жовтки, часник і гірчицю слід змішати за допомогою блендера. До отриманої суміші додати масло, лимонний сік і анчоуси. Ще раз все перемішати до однорідної консистенції. Соус для салату Цезар з креветками готовий!
При приготуванні салату Цезар з куркою або копченим м'ясом - що широко поширене на сьогоднішній день, в більшості випадків використовується гірчиця замість вустерського соусу. Якщо салат не містить м'ясних інгредієнтів, згідно з класичним рецептом, то гарною заміною вустерскому соусу вважається соус з майонезом для салату Цезар. Додавання майонезу в будь-який з рецептів соусів, робить смак більш м'яким і ніжним.