Салат Цезар давно завоював світову популярність. Його обирають люди у всіх країнах світу і в якості щоденного страви, і як блюдо для святкового столу. Легкість і пікантність салату Цезар робить його улюбленим салатом серед представниць прекрасної статі. Багато господині прагнуть оволодіти мистецтвом приготування салату Цезар в домашніх умовах. У зв'язку з цим виникло безліч варіацій цієї страви. На сьогоднішній день цей салат готують з м'ясом, з морепродуктами, куркою та іншими інгредієнтами, яких немає в класичному рецепті. Крім основних складових салату, кулінари експериментують і над соусом для салату Цезар. Класичний рецепт соусу Цезар досить складний у приготуванні, у зв'язку з чим з'явилася маса варіантів цього соусу, які нерідко лише віддалено нагадують його смак.
Як приготувати класичний соус Цезар?
Важливу роль в смаку цього соусу Цезар грає вустерський соус. Це дуже рідкісний інгредієнт, який досить проблематично придбати навіть у сучасних супермаркетах. З-за цього вустерський соус в більшості випадків замінюють гірчицею.
Для того щоб приготувати соус Цезар в домашніх умовах, необхідно спочатку зробити вустерський соус. Нижче представлений рецепт, як готувати цю заправку.
Вустерський соус для соусу Цезар Інгредієнти: 1 цибулина; 2 зубчики часнику; 1 середній корінь імбиру; 3 столові ложки сухої гірчиці; по 1 чайній ложці бутонів гвоздики; меленого кардамону і чорного перцю горошком; по 1/2 чайної ложки каррі і червоного перцю; 2 см палички кориці; 2 склянки оцту, півсклянки цукру, води і соєвого соусу; 50 грамів м'якоті тамаринду; 3 столові ложки солі; 2 анчоуса. Приготування Цибулю, часник і імбир слід нарізати на маленькі шматочки. В щільну марлеву тканину слід загорнути цибулю, часник, гірчицю, перець, імбир, корицю, кардамон і гвоздику. Тканину слід зав'язати таким чином, щоб вийшов мішечок. У велику каструлю слід влити оцет, соєвий соус, додати м'якоть тамаринду і цукор, і покласти на дно мішечок зі спеціями. Каструлю поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 45 хвилин.
Дрібно нарізані анчоуси, каррі і сіль потрібно залити водою, добре перемішати і вилити в каструлю, після чого зняти її з вогню. Весь вміст каструлі слід перелити в скляну ємність і поставити в холодне місце на 2 тижні. Через 2 тижні мішечок можна викинути, а отриманий соус розлити по пляшках. Зберігати вустерський соус для салату Цезар слід в холодильнику, а перед тим, як вживати - добре збовтувати. Як зробити соус Цезар в домашніх умовах?
До складу класичного соусу Цезар входять такі інгредієнти: 1 яйце; 2 столові ложки оливкової олії; сік 1 лимона; 1/2 чайної ложки вустерського соусу. Приготування Сире яйце слід опустити в киплячу воду на 1 хвилину, після чого відразу ж розбити в миску. До яйцю слід додати лимонний сік, оливкову олію і добре перемішати. На завершення слід додати вустерський соус, ще раз перемішати і заправляти салат.
Із-за складності і тривалості приготування соусу Цезар, багато виробників пропонують різні заправки для салату з аналогічною назвою. На сьогоднішній день у кожному супермаркеті можна придбати соус Цезар з анчоусами, сирний соус Цезар і навіть грибний варіант. Всі вони, безумовно, смачні. Але ті люди, які пробували салат з цим соусом Цезар, зможуть моментально визначити підробку.