Вернуться назад Распечатать

Китайський кисло-солодкий соус

Китайський кисло-солодкий соус
Напевно, майже кожен з нас, відвідуючи ресторани китайської кухні, звертав увагу, що практично всі страви подаються з одним і тим же соусом. У чому ж секрет? Вся справа в тому, що завдяки своєму смаку китайський кисло-солодкий соус універсальний. Він чудово поєднується і з м'ясом, і з рибою, і з овочами, і робить їжу прийнятній для організму.

Китайська кухня - кисло-солодкий соус


Не обов'язково відправлятися в далекий Китай, щоб дізнатися, як приготувати китайський соус. Сьогодні його популярність вийшла далеко за межі країни, і ви запросто можете зробити його самі. Інгредієнти, що входять в рецептуру, досить прості, їх легко придбати в наших магазинах і супермаркетах. Пікантний і неповторний смак китайської соусу робить його незамінним при сервіровці різних м'ясних або овочевих страв.
До речі, в класичний рецепт китайського соусу ви можете додати дрібно нарізані мариновані огірочки, замінити звичайний оцет винний або замість фруктового соку взяти ягід смородини. Саме головне - дотримати пропорції, щоб соус вийшов зі своєї примітною кислинкою, але при цьому не втратив солодощі.

Рецепт китайського кисло-солодкого соусу


Для приготування китайського кисло-солодкого соусу зазвичай береться коричневий цукор. Якщо ж його немає під рукою, то він чудово замінюється звичайним цукром-піском або навіть медом. В іншому, готувати соус дуже просто - всі продукти змішуються, термічно обробляються і заправляються крохмалем.

Інгредієнти:


  • цибуля - 1 шт.;

  • сік фруктовий - 125 мл;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • масло (соняшникова) - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • корінь імбиру - 1 шт.;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст. ложки.
  • Китайський кисло-солодкий соус



    Приготування

    Нагріваємо в сковорідці олію і обсмажуємо по черзі дрібно нарізану цибулю, часник і корінь імбиру. Потім додаємо соєвий соус, оцет, цукор, фруктовий сік і кетчуп. Як фруктового соку для китайського солодкого соусу ви можете взяти яблучний або апельсиновий - бажано, щоб відчувалася кислинка. Тепер гарненько вимішуємо всі інгредієнти, даємо прокипіти кілька хвилин, і вливаємо тонкою цівкою крохмаль, попередньо розмішаний з водою. Перемішуєте, варіть до загустіння і вимикаєте. Китайський кисло-солодкий соус готовий.