Вдало підібраний соус не тільки доповнює будь-яку страву, але також допомагає розкрити всі грані смаку. Багато господинь прекрасно знають, що для риби краще всього підходить білий соус, і якщо ви часто готуєте її будинку, підібрані нами рецепти вершкового соусу для риби припадуть дуже до речі.
Вершковий соус для риби - рецепт
Інгредієнти: вершки 33% - 150 мл; вершкове масло - 40 г; лимонний сік - 10 мл Приготування З'єднайте в сковороді вершки, лимонний сік і трохи води і тушкуйте на невеликому вогні, періодично помішуючи, поки у вас не залишиться 2/3 від початкового об'єму. Після цього додайте в соус вершкове масло і готуйте ще пару хвилин до його повного розчинення. Дайте заправці охолонути і використовуйте за призначенням.
Зверніть увагу, що вищенаведений рецепт - це класичний варіант вершкового соусу, але можливі деякі варіації. Наприклад, лимонний сік можна замінити 20 мл сухого білого вина. Крім того, багато видавлюють в соус кілька зубчиків часнику, а любителі нестандартних сполучень додають в нього також маслини, каперси, тертий імбир або інші спеції. В принципі все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії, головне пам'ятати, що соус повинен відтіняти смак риби, а не перебивати його. І не переборщити зі спеціями!
Молочний соус для риби
Інгредієнти: борошно - 1 ст. ложка; молоко - 15 склянки; цукор - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль за смаком; яйце - 1 шт. Приготування Борошно підсмажте на вершковому маслі, щоб вона набула золотистий відтінок. Потім потроху додавайте до неї молоко, весь час помішуючи, щоб не було грудочок. Приправити соус сіллю і цукром і продовжуйте варити на маленькому вогні, періодично розмішуючи, протягом 10 хвилин. Відокремте білок від жовтка і додайте останній в соус за кілька хвилин до кінця приготування. Даний рецепт соусу краще всього підходить для запікання риби.
Часниковий соус для риби
Інгредієнти: вершки 33% - 200 мл; часник - 4 зубчики; сік лимона - 1 ч. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; мигдаль - 1 ст. ложка; базилік, кінза, петрушка за смаком; чорний перець і сіль. Приготування У каструлю влийте трохи холодної води і вершки і доведіть все це кипіння. Часник очистіть, подрібніть і обсмажте на рослинному маслі. Мигдаль теж подрібніть і додайте до вершків разом з смаженим часником і соком лимона. Посоліть і поперчіть ваш соус і готуйте його на маленькому вогні 5 хвилин. Зелень дрібно нашаткуйте і відправте в готову заправку, гарненько перемішайте і подавайте з рибою. Існують і інші рецепти часникового соусу їх ви можете знайти в статтях на нашому сайті.
Вершково-ікорний соус для риби
Інгредієнти: вершки 35% - 200 г; сік лимона - 2 ст. ложки; цедра половини лимона; приправи за смаком; ікра червона - 2 ч. ложки. Приготування Як приготувати дуже смачний соус для риби? Дуже просто! Влийте вершки в сотейник, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і після цього відправте до них цедру лимона і приправи (якщо не любите приправи, то можете просто посолити). Готуйте соус приблизно 5 хвилин, після чого зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім влийте в нього сік лимона, а після цього додайте ікру.
Запам'ятайте, що ікру не можна класти в гарячий соус, так як вона може стати твердою.
Смачний соус до риби
Інгредієнти: йогурт натуральний - 1 ст.; кріп - півпучка; огірок - 1 шт.; лимонний сік - 15 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сіль і чорний мелений перець. Приготування Зніміть з огірка шкірку, дрібно наріжте його, перекладіть в сито, посоліть, поперчіть і залиште на півгодини, щоб стекла зайва рідина. Часник і кріп подрібніть і змішайте з йогуртом, оливковою олією, лимонним соком і огірком. Гарненько все перемішайте, якщо потрібно приправте сіллю і подавайте до риби.
Якщо ви бажаєте скуштувати більш незвичайний соус або просто любите сирні соуси, то радимо вам дізнатися, як готувати вершково-сирний соус , який непогано поєднується і з рибою, і з м'ясом.