Вернуться назад Распечатать

Соус з йогурту

Соус з йогурту
Одне з найпопулярніших страв у сучасній кулінарної традиції - салат. Щоб приготувати його смачно, потрібні не тільки основні інгредієнти, але і рідка заправка-соус. Зазвичай використовують рослинні олії, іноді в суміші з оцтом або соком лимона. На пострадянському просторі часто в якості соусу додають сметану або майонез, що не дуже добре позначається на фігурі. Краще готувати заправку-соус з йогурту (живого і несолодкого, зрозуміло). Ніжні і легко засвоювані соуси на основі йогурту при невисокої жирності володіють ніжним смаком і містять масу корисних речовин і мікроорганізмів.Щоб бути впевненим у якості основного продукту, його краще готувати з молока в спеціальній домашньої йогуртниці з хорошою живою закваскою.

Як зробити соус з йогурту?


Для приготування різних корисних, смачних і вишуканих соусів на основі йогурту, можна використовувати сири, світлі вина, сухі спеції, часник і зелень, а для фруктових ф'южн-салатів - фруктові фреші.

Заправка-соус для салату з натурального йогурту


Інгредієнти:

  • живий йогурт несолодкий натуральний - 100 мл;

  • сир з благородною цвіллю - 50-80 г;

  • перець гострий червоний свіжий або мелений - за смаком;

  • тертий мускатний горіх - 1 щіпка;

  • біле пряне вино (вермут, мадера, херес) - 30 мл


  • Приготування
    Йогурт змішати з вином і приправляємо червоним гострим перцем і мускатним горіхом. Сир натираємо на крупній тертці або подрібнюємо ножем. Інгредієнти з'єднуємо і доводимо блендером до однорідності. Такий соус підійде до страв з м'яса курки (або індички) і свіжих овочів, наприклад, салату з курки і огірків.

    Соус для салату в стилі ф'южн із натурального йогурту


    Передбачається, що салат фруктовий, можливо, з вареним курячим (индюшиным) м'ясом. До речі, в нас є рецепт фруктового салату з йогуртом, ось на ньому і можна випробувати таку заправку!
    Інгредієнти:

  • йогурт молочний живий натуральний - 130 мл;
  • Соус з йогурту

  • авокадо - 1 шт.;

  • лайм - 1 шт.


  • Приготування
    М'якоть авокадо нарізаємо дрібними кубиками, змішати з йогуртом і доводимо блендером до однорідної консистенції. Додаємо свіжовичавлений сік лайма. При бажанні можна приправити гострим червоним перцем.
    Взагалі, фантазуйте, і ви обов'язково зможете придумати нові оригінальні соуси на основі йогурту.