Вернуться назад Распечатать

Шоколадний соус

Шоколадний соус
Дуже часто буває таке, що як би смачно і добре, ви не приготували страву, в ньому все одно чогось не вистачає.
Ніжний шоколадний соус стане прекрасним доповненням до всіх десертів: пудингам, мусів, морозива, млинців, а також до деяких м'ясних страв. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування шоколадного соусу.

Шоколадний соус з какао


Інгредієнти:

  • молоко - 15 склянки;

  • цукор - 05 склянки;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно пшеничне - 1 ч. ложка;

  • какао-порошок - 1 ст.


  • Приготування
    Відокремлюємо яєчні жовтки і гарненько розтираємо їх з цукром до отримання білої пишної маси. Додаємо какао, поступово всипаємо борошно, розмішуємо, розвести гарячим молоком і ставимо суміш на слабкий вогонь. Безперервно помішуючи ложкою, варимо соус до кипіння. Як тільки маса загусне, знімаємо її з вогню і проціджуємо акуратно через сито. Ось і все, шоколадний соус для морозива або іншого десерт готовий!

    Шоколадний соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 05 шт.;

  • гіркий шоколад - 50 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • листя розмарину - 1 ч. ложка;

  • біле сухе вино - 130 мл;

  • винний оцет - 20 мл


  • Приготування
    Як приготувати шоколадний соус? Отже, беремо спочатку ріпчасту цибулю, чистимо його від лушпиння, дрібно шаткуємо і змішуємо з подрібненим в блендері розмарином. Шоколад ламаємо руками на невеликі шматочки і прибираємо в бік. Обсмажуємо на
    Шоколадний соус
    олії цибулю протягом 1 хвилини, потім вливаємо біле сухе вино, винний оцет і всипаємо цукор. Протушиваем суміш на слабкому вогні приблизно 2 хвилини, постійно заважаючи. Кладемо розмарин і продовжуємо готувати до тих пір, поки соус трохи не упариться і не зменшиться в обсязі. Всипаємо шоколадні шматочки і даємо їм розтанути. Готовий соус перекладаємо в соусницю і подаємо до гарячого стейку.
    Якщо ви любите солодкі соуси до м'яса, то неодмінно спробуйте приготувати журавлинний , або брусничний соус . Приємного вам апетиту!