Дуже часто буває таке, що як би смачно і добре, ви не приготували страву, в ньому все одно чогось не вистачає.
Ніжний шоколадний соус стане прекрасним доповненням до всіх десертів: пудингам, мусів, морозива, млинців, а також до деяких м'ясних страв. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування шоколадного соусу.
Шоколадний соус з какао
Інгредієнти: молоко - 15 склянки; цукор - 05 склянки; яйце - 2 шт.; борошно пшеничне - 1 ч. ложка; какао-порошок - 1 ст. Приготування Відокремлюємо яєчні жовтки і гарненько розтираємо їх з цукром до отримання білої пишної маси. Додаємо какао, поступово всипаємо борошно, розмішуємо, розвести гарячим молоком і ставимо суміш на слабкий вогонь. Безперервно помішуючи ложкою, варимо соус до кипіння. Як тільки маса загусне, знімаємо її з вогню і проціджуємо акуратно через сито. Ось і все, шоколадний соус для морозива або іншого десерт готовий!
Шоколадний соус до м'яса
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 05 шт.; гіркий шоколад - 50 г; цукор - 1 ч. ложка; листя розмарину - 1 ч. ложка; біле сухе вино - 130 мл; винний оцет - 20 мл Приготування Як приготувати шоколадний соус? Отже, беремо спочатку ріпчасту цибулю, чистимо його від лушпиння, дрібно шаткуємо і змішуємо з подрібненим в блендері розмарином. Шоколад ламаємо руками на невеликі шматочки і прибираємо в бік. Обсмажуємо на
олії цибулю протягом 1 хвилини, потім вливаємо біле сухе вино, винний оцет і всипаємо цукор. Протушиваем суміш на слабкому вогні приблизно 2 хвилини, постійно заважаючи. Кладемо розмарин і продовжуємо готувати до тих пір, поки соус трохи не упариться і не зменшиться в обсязі. Всипаємо шоколадні шматочки і даємо їм розтанути. Готовий соус перекладаємо в соусницю і подаємо до гарячого стейку.
Якщо ви любите солодкі соуси до м'яса, то неодмінно спробуйте приготувати журавлинний , або брусничний соус . Приємного вам апетиту!