Майонез - дивовижний продукт, без якого не можна уявити собі ні один приготований салат. Майонез без яєць дуже легкий і корисний, тому що його калорійність набагато нижче звичайного майонезу. Всім відомо, що в цей магазинний продукт додають дуже багато консервантів, щоб збільшити термін придатності. Давайте спробуємо з вами приготувати майонез в домашніх умовах .
Рецепт домашнього майонезу без яєць
Інгредієнти: гірчиця - 2 ч. ложки; молоко - 150 мл; сік лимонний - 3 ст. ложки; масло рослинне - 300 мл; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати майонез без яєць. Блендером гарненько змішуємо молоко з маслом. Потім додаємо гірчицю і сіль за смаком. Збиваємо масу таким чином, щоб вона почала загусати і перетворюватися в однорідну емульсію. В кінці приготування вливаємо трохи лимонного соку і подаємо готовий майонез без яєць до столу.
Рецепт майонезу без яєць
Інгредієнти: олія оливкова - 125 мл; молоко концентроване - 4 ст. ложки; сіль, перець - 2 ч. ложки; гірчиця діжонська - 2 ч. ложки; лимонний сік - за смаком; йогурт - 2 ч. ложки; оцет - 2 ст. ложки. Приготування Беремо миску, наливаємо в неї концентроване молоко, додаємо гірчицю, сіль і чорний мелений перець. Все ретельно збиваємо і поступово вливаємо олію. Потім додаємо оцет, який допоможе нашій соусу моментально загуснути. В кінці вливаємо лимонний сік і кладемо йогурт. Ось і все, домашній майонез без яєць готовий.
Майонез без яєць з тофу
Інгредієнти: м'який тофу - 0 5 ст.; оцет винний - 2 ст. ложки; суха гірчиця - 05 ч. ложки; масло рослинне - 1 ст.; сіль - щіпка. Приготування Змішуємо в блендері м'який тофу, сіль, гірчицю і оцет. На маленькій швидкості вводимо рослинне масло і збиваємо суміш до отримання однорідного стану. Перекладаємо домашній майонез в чисту банку і охолоджуємо.
Майонез з соєвого молока Інгредієнти: лимонний сік - 3 ст. ложки; сіль - щіпка; соєве молоко - 05 склянки; паприка - щіпка; гірчиця - щіпка; рослинне масло - 5 ст. ложок. Приготування Всі інгредієнти, крім олії, кладемо в чашу блендера і збиваємо на найменшій швидкості. Поступово підливаємо рослинне масло до тих пір, поки маса не загусне. Потім перекладаємо майонез в баночку і прибираємо охолоджуватися в холодильник.