Соус - це справжня чарівна паличка будь-якої господині, яка надає буденного страви оригінальний смак і по-новому розкриває його аромат. Давайте розглянемо з вами цікаві рецепти приготування соусів з майонезу з додаванням різних спецій і прянощів.
Рецепт часникового соусу з майонезом
Це один з найбільш легких в приготуванні варіантів соусів, який підходить до багатьох страв, незважаючи на свою простоту. Він буде чудовим доповненням до свіжих помідорів, печеної картоплі, смажених кабачків і багатьох інших страв.
Інгредієнти: майонез - 100 мл; часник - 3 зубчики; сіль - щіпка; чорний перець - щіпка. Приготування Отже, часник очищаємо і видавлюємо через прес в пиалку. Додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець. Потім кладемо майонез і все ретельно перемішуємо. За бажанням можете суміш посипати дрібно січеною, свіжою зеленню. Часниковий соус з майонезу прекрасно підійде до будь-яких м'ясних страв.
Рецепт соусу з майонезу для піци
Інгредієнти: майонез - 150 мл; вершки 20 % - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; томатний соус - 15 ч. ложки; лимонний сік - за смаком. Приготування Майонез змішуємо з томатним соусом, додаємо лимонний сік. Потім вливаємо вершки, додаємо перець і якщо потрібно трохи додаємо сіль соус. Ретельно збиваємо все блендером до однорідної маси, перекладаємо в соусницю і подаємо до гарячої піци.
Соус із майонезу і сметани
Сметанний соус з майонезу і часнику виходить дивно ніжною і смачною, з приємним ароматом зелені. За бажанням можна додати різні прянощі і спеції.
Інгредієнти: сметана - 100 мл; майонез - 100 мл; зелень - 15 г; часник - 3 зубчики. Приготування У миску викладаємо сметану і додаємо майонез. Зелень промиваємо, добре стряхиваем воду і подрібнюємо. Часник очищаємо, миємо, обсушуємо і пропускаємо через часникодавку. Додаємо до сметани і майонезу, ретельно перемішуємо, викладаємо масу в соусницю і подаємо до рибних і м'ясних страв.
Рецепт соусу з майонезу для курки
Інгредієнти: майонез - 200 мл; гірчиця - 2 ст. ложки; куряче яйце - 2 шт.; цукор, мелений перець - за смаком. Приготування Отже, заздалегідь відварюємо круто яйця, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо. Змішуємо їх з майонезом, додаємо трохи гірчиці, цукру і чорного меленого перцю. Все добре перемішуємо і подаємо на стіл.