Як смачно і швидко приготувати ситну вечерю, не витративши при цьому багато зусиль. Є відмінне рішення цієї нелегкої задачі. Підлива з курячого філе чудово поєднується з будь-яким гарніром. Це може бути відварна картопля будь-яка крупа, овочі або макарони.
Рецепт підливи з курячого філе
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; вода - 15 склянки; мелений перець, зелень - за смаком; лавровий лист, сіль; олія рослинна. Приготування Отже, куряче філе промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями, а моркву подрібнюємо тонкою соломкою. Далі беремо глибоку сковороду, наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і опускаємо в нього шматочки філе. Коли масло злегка обсмажиться, додаємо цибульку і моркву. Готуємо всі разом до тих пір, поки обсмажування гарненько не підрум'яняться. Після цього додаємо борошно і заливаємо кип'яченою водою. Ретельно все розмішуємо, кладемо томатну пасту і приправи. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо підливу з курячим філе на невеликому вогні до повної готовності. В самому кінці можете додати свіжий, дрібно порізану зелень.
Смачна підлива з курячого філе з грибами
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; цибулина - 2 шт.; свіжі печериці - 300 г; вершки - за смаком; сіль і перець. Приготування Куряче філе нарізаємо тонкими смужками і обсмажуємо в оливковій олії разом з подрібненою цибулею. Через 20 хвилин додаємо нарізані пластинами гриби, перемішуємо, солимо і перчимо. Вливаємо трохи води, протушиваем підливу ще хвилин 10 після чого додаємо вершки і знімаємо з вогню.
Підлива з курячого філе зі сметаною
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; цибулина - 1 шт.; сметана - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; куркума, приправа для курки, сіль - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Беремо куряче філе і ріжемо його маленькими порційними шматочками. Потім м'ясо викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 5 хвилин, постійно помішуючи. Після цього посипаємо спеціями за смаком і готуємо підливу ще хвилинки 2 на слабенькому вогні. Цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до м'яса. Як тільки ви побачите, що цибуля і курка практично готові, вливаємо трохи кип'яченої не холодної води і додаємо сметану. Гарненько розмішуємо все, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо підливку настоятися.