Вернуться назад Распечатать

Полуничний соус

Полуничний соус
Полуниця - улюблена багатьма ягода. Можна ласувати нею в свіжому вигляді, а можна приготувати з неї смачний соус. Кілька рецептів полуничного соусу чекають вас нижче.

Рецепт полуничного соусу


Інгредієнти:

  • полуниця свіжа - 400 г;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Полуницю миємо, обсушуємо, очищаємо від листочків, з'єднайте з цукром і соком лимона і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Після цього протираємо через сито і охолоджуємо. Все, полуничний соус готовий!

    Полуничний соус до м'яса


    Інгредієнти:

  • вино червоне - 150 г;

  • бренді - 2 ст. ложки;

  • полуниця (середнього розміру) - 20 шт.;

  • кориця - щіпка;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • апельсин - половинка;

  • лимон - 1 шт.;

  • лайм - 1 шт.;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • коричневий цукор - щіпка;

  • вода - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Вливаємо в каструлю червоне вино, додаємо бренді, корицю, гвоздику. Перемішуємо, доводимо до кипіння і кип'ятимо близько 10 хвилин. Видавлюємо сік з апельсина , лимона і лайма. Вливаємо сік в каструльку до решти інгредієнтів, туди ж додаємо і гірчицю. Кип'ятимо все разом ще хвилин 5 а потім охолоджуємо і проціджуємо. Полунички розрізаємо навпіл, обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням коричневого цукру. Туди ж вливаємо воду, перемішуємо і витримуємо на вогні ще хвилину. Приблизно третина полуниці відкладаємо в сторону, а решту додаємо в соус і за допомогою блендера робимо пюре. Поливаємо м'ясо готовим соусом і зверху розкладаємо ягоди.

    Полуничний соус для чізкейку


    Інгредієнти:
    Полуничний соус


  • свіжа полуниця - 05 кг;

  • цукор - 1 склянка;

  • крохмаль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Половину полуниці складаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Ягоди перетираємо блендером і теж викладаємо в каструлю. Доводимо масу до кипіння і проварюємо 5 хвилин на невеликому вогні. Крохмаль розвести в 50 мл холодної води і тонкою цівкою вводимо в соус, помішуючи, щоб не було грудочок. Охолодженим соусом поливаємо чізкейк .