Полуниця - улюблена багатьма ягода. Можна ласувати нею в свіжому вигляді, а можна приготувати з неї смачний соус. Кілька рецептів полуничного соусу чекають вас нижче.
Рецепт полуничного соусу
Інгредієнти: полуниця свіжа - 400 г; лимонний сік - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка. Приготування Полуницю миємо, обсушуємо, очищаємо від листочків, з'єднайте з цукром і соком лимона і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Після цього протираємо через сито і охолоджуємо. Все, полуничний соус готовий!
Полуничний соус до м'яса
Інгредієнти: вино червоне - 150 г; бренді - 2 ст. ложки; полуниця (середнього розміру) - 20 шт.; кориця - щіпка; гвоздика - 2 шт.; апельсин - половинка; лимон - 1 шт.; лайм - 1 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; вершкове масло - 1 ч. ложка; коричневий цукор - щіпка; вода - 4 ст. ложки. Приготування Вливаємо в каструлю червоне вино, додаємо бренді, корицю, гвоздику. Перемішуємо, доводимо до кипіння і кип'ятимо близько 10 хвилин. Видавлюємо сік з апельсина , лимона і лайма. Вливаємо сік в каструльку до решти інгредієнтів, туди ж додаємо і гірчицю. Кип'ятимо все разом ще хвилин 5 а потім охолоджуємо і проціджуємо. Полунички розрізаємо навпіл, обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням коричневого цукру. Туди ж вливаємо воду, перемішуємо і витримуємо на вогні ще хвилину. Приблизно третина полуниці відкладаємо в сторону, а решту додаємо в соус і за допомогою блендера робимо пюре. Поливаємо м'ясо готовим соусом і зверху розкладаємо ягоди.
Полуничний соус для чізкейку
Інгредієнти: свіжа полуниця - 05 кг; цукор - 1 склянка; крохмаль - 2 ст. ложки. Приготування Половину полуниці складаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Ягоди перетираємо блендером і теж викладаємо в каструлю. Доводимо масу до кипіння і проварюємо 5 хвилин на невеликому вогні. Крохмаль розвести в 50 мл холодної води і тонкою цівкою вводимо в соус, помішуючи, щоб не було грудочок. Охолодженим соусом поливаємо чізкейк .