Справжні любителі креветок знають, що мало вміти їх правильно зварити, треба ще обов'язково приготувати хороший соус, щоб по-справжньому насолодитися смаком готового страви. Грамотно підібраний соус не тільки відтіняє смак морепродуктів, але іноді навіть повністю його перетворює.
Рецепт соусу для креветок
Інгредієнти: кетчуп - 100 мл; корінь хрону - 50 р. Приготування Отже, беремо корінь хрону, очищаємо його і натираємо на дрібній тертці. Отриману масу перемішуємо з домашнім кетчупом і перекладаємо в пиалку. Такий соус підходить не тільки креветок, але практично для будь-якого виду морепродуктів.
Соус для спагетті з креветками
Інгредієнти: дрібні креветки - 600 г; часник - 2 зубчики; жирні вершки - 250 мл; масло вершкове - 50 г; петрушка; спеції - за смаком. Приготування Часничок чистимо від лушпиння, видавлюємо через прес і трохи прогріваємо його на сковорідці з вершковим маслом. Через 5 хвилин вливаємо туди вершки, перемішуємо і доводимо до кипіння. За цей час очищаємо від панцира креветки, кладемо їх у сковорідку і розмішуємо. Солимо, перчимо соус за смаком і тушкуємо його протягом 15 хвилин. Петрушку промиваємо, просушуємо і подрібнюємо. Посипаємо їй соус, добре розмішуємо і тушкуємо ще хвилини 3. Потім, використовуючи шумівку, перекладаємо креветки на тарілку, а сам соус готуємо на слабенькому вогні до загусання. Консистенція нашого соусу в результаті повинна вийти, як у жирної сметани. Потім креветки знову кладемо в сковороду, перемішуємо і знову протушиваем. Готовим соусом поливаємо спагетті і прикрашаємо блюдо будь подрібненою свіжою зеленню.
Соус для салату з креветками
Інгредієнти: масло рослинне - 150 мл; часник - 1 зубчик; лимонний сік - 2 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; мелений чорний перець - за смаком. Приготування Часник чистимо і дрібненько нарізаємо. Потім викладаємо його в чашу блендера, вливаємо соєвий соус , лимонний сік і рослинне масло. Все ретельно збиваємо на високій швидкості до однорідного стану. Солимо, перчимо до смаку і поливаємо цією заправкою будь салат з креветками.
Соус для цезаря з креветками
Інгредієнти: сир Пармезан - 60 г; анчоуси - 40 г; курячий жовток - 2 шт.; гірчиця негостра - 20 г; приправи, спеції - за смаком; оливкова олія - 100 мл Приготування Сир і рибу нарізаємо дрібними кубиками. Потім перекладаємо ці продукти в чашу блендера, додати оливкове масло, сіль, приправи, курячі жовтки і гірчицю. Включаємо прилад і ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Даємо соусу настоятися 15 хвилин, а потім сміливо заправляємо їм салат «Цезар». Прикрашаємо страву свіжою зеленню, і кличемо всіх до столу.
Соус для пасти з креветками
Інгредієнти: очищені креветки - 100 г; помідори черрі - 5 штук; часник - 2 зубчики; вершки 33 % - 150 мл; оливкова олія - 2 ст. ложки; сир плавлений - 2 ст. ложки; сир Пармезан - 20 г; плавлений сир - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Часник чистимо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо 30 секунд. Потім акуратно виймаємо його, а в часникове масло викладаємо
креветки. Заливаємо вершками, додаємо плавлений сир і мелений перець. Протушиваем, постійно помішуючи до загустіння. Помідори розрізаємо на половинки і прогріваємо в соусі з креветками. Ось і все, соус для пасти готовий!
Соус для креветок
Інгредієнти: майонез - 250 мл; кетчуп - 80 мл; апельсиновий сік - 20 мл Приготування Отже, змішуємо майонез і кетчуп до однорідного рожевого стану. Потім вливаємо апельсиновий сік, перемішуємо і знімаємо готовий соус в холодильник на 15 хвилин для охолодження. Такий соус чудово підходить до вареним або запеченим креветкам.