Вернуться назад Распечатать

Соус для креветок

Соус для креветок
Справжні любителі креветок знають, що мало вміти їх правильно зварити, треба ще обов'язково приготувати хороший соус, щоб по-справжньому насолодитися смаком готового страви. Грамотно підібраний соус не тільки відтіняє смак морепродуктів, але іноді навіть повністю його перетворює.
Рецепт соусу для креветок
Інгредієнти:

  • кетчуп - 100 мл;

  • корінь хрону - 50 р.


  • Приготування
    Отже, беремо корінь хрону, очищаємо його і натираємо на дрібній тертці. Отриману масу перемішуємо з домашнім кетчупом і перекладаємо в пиалку. Такий соус підходить не тільки креветок, але практично для будь-якого виду морепродуктів.
    Соус для спагетті з креветками
    Інгредієнти:

  • дрібні креветки - 600 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • жирні вершки - 250 мл;

  • масло вершкове - 50 г;

  • петрушка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Часничок чистимо від лушпиння, видавлюємо через прес і трохи прогріваємо його на сковорідці з вершковим маслом. Через 5 хвилин вливаємо туди вершки, перемішуємо і доводимо до кипіння. За цей час очищаємо від панцира креветки, кладемо їх у сковорідку і розмішуємо. Солимо, перчимо соус за смаком і тушкуємо його протягом 15 хвилин. Петрушку промиваємо, просушуємо і подрібнюємо. Посипаємо їй соус, добре розмішуємо і тушкуємо ще хвилини 3. Потім, використовуючи шумівку, перекладаємо креветки на тарілку, а сам соус готуємо на слабенькому вогні до загусання. Консистенція нашого соусу в результаті повинна вийти, як у жирної сметани. Потім креветки знову кладемо в сковороду, перемішуємо і знову протушиваем. Готовим соусом поливаємо спагетті і прикрашаємо блюдо будь подрібненою свіжою зеленню.
    Соус для салату з креветками
    Інгредієнти:

  • масло рослинне - 150 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • мелений чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Часник чистимо і дрібненько нарізаємо. Потім викладаємо його в чашу блендера, вливаємо соєвий соус , лимонний сік і рослинне масло. Все ретельно збиваємо на високій швидкості до однорідного стану. Солимо, перчимо до смаку і поливаємо цією заправкою будь салат з креветками.
    Соус для цезаря з креветками
    Інгредієнти:

  • сир Пармезан - 60 г;

  • анчоуси - 40 г;

  • курячий жовток - 2 шт.;

  • гірчиця негостра - 20 г;

  • приправи, спеції - за смаком;

  • оливкова олія - 100 мл


  • Приготування
    Сир і рибу нарізаємо дрібними кубиками. Потім перекладаємо ці продукти в чашу блендера, додати оливкове масло, сіль, приправи, курячі жовтки і гірчицю. Включаємо прилад і ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Даємо соусу настоятися 15 хвилин, а потім сміливо заправляємо їм салат «Цезар». Прикрашаємо страву свіжою зеленню, і кличемо всіх до столу.
    Соус для пасти з креветками
    Інгредієнти:

  • очищені креветки - 100 г;

  • помідори черрі - 5 штук;

  • часник - 2 зубчики;

  • вершки 33 % - 150 мл;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сир плавлений - 2 ст. ложки;

  • сир Пармезан - 20 г;

  • плавлений сир - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Часник чистимо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо 30 секунд. Потім акуратно виймаємо його, а в часникове масло викладаємо
    Соус для креветок
    креветки. Заливаємо вершками, додаємо плавлений сир і мелений перець. Протушиваем, постійно помішуючи до загустіння. Помідори розрізаємо на половинки і прогріваємо в соусі з креветками. Ось і все, соус для пасти готовий!
    Соус для креветок
    Інгредієнти:

  • майонез - 250 мл;

  • кетчуп - 80 мл;

  • апельсиновий сік - 20 мл


  • Приготування
    Отже, змішуємо майонез і кетчуп до однорідного рожевого стану. Потім вливаємо апельсиновий сік, перемішуємо і знімаємо готовий соус в холодильник на 15 хвилин для охолодження. Такий соус чудово підходить до вареним або запеченим креветкам.