Не варто думати, що картопляний соус це і справді соус на основі картоплі, який можна подавати до улюблених страв. На ділі картопляний соус - це не що інше, як рагу з картоплі і м'яса, яке отримало таку оригінальну назву через свою рідкої консистенції. Як приготувати справжній угорський картопляний соус ви дізнаєтеся з нашої статті.
Рецепт картопляного соусу з м'ясом
Інгредієнти: свинина - 500 г; картопля - 3 шт.; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; помідори - 2-3 шт.; рослинна олія; сіль, пере - за смаком; свіжа зелень - за смаком. Приготування Свинину очищаємо від плівок і жив, промиваємо й обсушуємо. Підготовлене м'ясо нарізаємо шматочками середнього розміру і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яного кольору. Слідом за м'ясом відправляємо в казан нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і ріжемо півкільцями. Кладемо перець в казан до овочів і м'яса.
Картоплю чистимо і нарізаємо соломкою, відправляємо бульби до м'яса і смажимо до зарум'янювання. Томати бланшируем, знімаємо з них шкірку і протираємо через сито. Заливаємо томатною масою овочі і доливаємо в казан трохи води або бульйону так, щоб покрити інгредієнти. Не забуваємо приправити картопляної соус зі свининою сіллю і перцем, накрити казан з стравою кришкою і залишити тушкуватися на 30 хвилин. Готова страва має потомитися без вогню ще 15-20 хвилин, після чого його можна подавати до столу, посипавши подрібненою зеленню.
Картопляний соус з куркою і грибами
Інгредієнти: курячі гомілки - 1 кг; картопля - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 400 г; морква - 1 шт.; рослинна олія; сіль, перець; свіжа зелень. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо середніми кубиками і ставимо варитися. Поки бульби варяться, займемося іншими інгредієнтами: ріпчасту
цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо підготовлені овочі до прозорості цибулі. Як тільки цибуля придбає необхідний колір, додаємо до нього курячі гомілки і також швидко обсмажуємо їх. Слідом на сковороду йдуть гриби. Зажарка готова, як тільки сковороди випарується зайва волога, після чого можна додати засмажку в каструлю з картоплею і приправити страву за смаком. Варимо соус ще 10 хвилин, і подаємо до столу, прикрасивши зеленню.
Шукайте ще цікаві рецепти соусів, тоді радимо подивитися варіант створення грибного соусу .