Вернуться назад Распечатать

Соус з солоними огірками

Соус з солоними огірками
Якщо ви знаходитесь в пошуку рецепту цікавого соусу, або дипа для своїх кулінарних шедеврів, то відтепер пошук закінчився, адже ми познайомимо вас з рецептом одного з найбільш доступних і простих соусів, який буде однаково гарний як для м'ясних, так і для овочевих страв.

Соус тар-тар з маринованими огірками


Інгредієнти:

  • мариновані корнішони - 6-7 шт.;

  • каперси - 2-3 ч. ложки;

  • майонез - 1 ст.;

  • сік 1/2 лимона;

  • розсіл з огірків і каперсів - по 1 ч. ложці;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарненько подрібнюємо мариновані корнішони і каперси і перекладаємо в миску. Туди ж відправляємо майонез, лимонний сік і розсіл. Ретельно все перемішуємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком.

    Рецепт соусу з солоних огірків


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1/3 ст.;

  • червоний винний оцет - 1 ч. ложка;

  • корнішони - 3-4 шт.;

  • каперси - 8-10 шт.;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яйце відварюємо протягом 10 хвилин, чистимо і витягаємо жовток. Варений жовток розминаємо з гірчицею і додаємо масло і оцет. Ретельно збиваємо.
    Окремо подрібнюємо яєчний білок і корнішони. Додаємо подрібнені інгредієнти і каперси в желточную масу, знову все перемішуємо. За смаком додаємо зелень, сіль і перець.

    Червоний соус з солоними огірками


    Інгредієнти:

  • томати у власному соку - 400 г;

  • цибулю-шалот - 3 шт.;

  • корнішони - жменя;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень - за смаком;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору у великій кількості оливкової олії. За хвилину до готовності додаємо до цибулі нарізаний часник, а потім і подрібнені корнішони. Томати довільно нарізаємо і додаємо до цибулі засмажки. Тушкуємо соус 15-20 хвилин. Приправляємо за смаком сіллю, перцем і лимонним соком. Готовий соус посипаємо свіжою зеленню.

    Сметанний соус з солоними огірками


    Інгредієнти:

  • сметана - 1/2 ст.;

  • Соус з солоними огірками

  • майонез - 2 ч. ложки;

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • кріп - 1 жменя;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Сметану збиваємо з майонезом за допомогою віночка, або вилки до однорідності. Солоний огірок натираємо на тертці або дрібно подрібнюємо вручну. Кріп також подрібнюємо максимально дрібно. Додаємо огірок і зелень до суміші майонезу і сметани. Приправляємо сметанний соус сіллю і перцем, додаємо пару крапель лимонного соку, і подаємо до улюблених страв.