Якщо ви знаходитесь в пошуку рецепту цікавого соусу, або дипа для своїх кулінарних шедеврів, то відтепер пошук закінчився, адже ми познайомимо вас з рецептом одного з найбільш доступних і простих соусів, який буде однаково гарний як для м'ясних, так і для овочевих страв.
Соус тар-тар з маринованими огірками
Інгредієнти: мариновані корнішони - 6-7 шт.; каперси - 2-3 ч. ложки; майонез - 1 ст.; сік 1/2 лимона; розсіл з огірків і каперсів - по 1 ч. ложці; сіль і перець - за смаком. Приготування Гарненько подрібнюємо мариновані корнішони і каперси і перекладаємо в миску. Туди ж відправляємо майонез, лимонний сік і розсіл. Ретельно все перемішуємо і заправляємо сіллю і перцем за смаком.
Рецепт соусу з солоних огірків
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1/3 ст.; червоний винний оцет - 1 ч. ложка; корнішони - 3-4 шт.; каперси - 8-10 шт.; свіжа зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйце відварюємо протягом 10 хвилин, чистимо і витягаємо жовток. Варений жовток розминаємо з гірчицею і додаємо масло і оцет. Ретельно збиваємо.
Окремо подрібнюємо яєчний білок і корнішони. Додаємо подрібнені інгредієнти і каперси в желточную масу, знову все перемішуємо. За смаком додаємо зелень, сіль і перець.
Червоний соус з солоними огірками
Інгредієнти: томати у власному соку - 400 г; цибулю-шалот - 3 шт.; корнішони - жменя; часник - 2 зубчики; зелень - за смаком; оливкова олія; сіль, перець; лимонний сік. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору у великій кількості оливкової олії. За хвилину до готовності додаємо до цибулі нарізаний часник, а потім і подрібнені корнішони. Томати довільно нарізаємо і додаємо до цибулі засмажки. Тушкуємо соус 15-20 хвилин. Приправляємо за смаком сіллю, перцем і лимонним соком. Готовий соус посипаємо свіжою зеленню.
Сметанний соус з солоними огірками
Інгредієнти: сметана - 1/2 ст.; майонез - 2 ч. ложки; солоний огірок - 1 шт.; кріп - 1 жменя; лимонний сік - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Сметану збиваємо з майонезом за допомогою віночка, або вилки до однорідності. Солоний огірок натираємо на тертці або дрібно подрібнюємо вручну. Кріп також подрібнюємо максимально дрібно. Додаємо огірок і зелень до суміші майонезу і сметани. Приправляємо сметанний соус сіллю і перцем, додаємо пару крапель лимонного соку, і подаємо до улюблених страв.