Вернуться назад Распечатать

Соус для гамбургера

Соус для гамбургера
Смачний соус для бургера - ще одна складова хорошого страви. Якщо ви звикли обходитися простим майонезом, кетчупом , або гірчицею , то ми не беремося вас судити, а всім іншим пропонуємо ознайомитися з величезною різноманітністю смачних соусів.

Рецепт соусу барбекю для гамбургера


Інгредієнти:

  • кетчуп - 2 ст.;

  • винний оцет - 1/4 ст.;

  • вустерширський соус - 1 /4 ст.;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • соус «Табаско» - 1 ст. ложка;

  • суміш спецій для барбекю - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Всі інгредієнти закладаємо в сотейник і ставимо на малий вогонь. Поступово доводимо суміш до кипіння, не забуваючи постійно помішувати. Як тільки соус закипить вогонь зменшуємо і продовжуємо готування до тих пір, поки вміст сотейника не почне темніти і не загусне (на це піде хвилин 10-15). Тепер можна перелити соус в чисту скляну тару і дати йому повністю охолонути перед використанням.

    Як зробити сирний соус для гамбургера?


    Інгредієнти:

  • твердий сир - 250 г;

  • вершки - 180 мл;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • гострий соус - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Твердий сир натираємо і змішуємо з крохмалем в глибокій мисці. Перекладаємо сир в сотейник і додаємо 180 мл жирних вершків. Тримаємо соус на невеликому вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки сир не розплавиться (близько 5 хвилин). Якщо соус виходить дуже густим - долийте ще вершків або молока. Готовий сирний соус змішуємо з коханим гострим соусом.

    Соус песто для гамбургера в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • свіжий базилік - 2 ст.;

  • кедрові горішки - 1/4 ст.;

  • оливкова олія - 1/3 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець;

  • тертий «Пармезан» - 1/3 ст.


  • Приготування
    Базилік і кедрові горішки кладемо в чашу блендера і перемелюємо до однорідної пасти. Додаємо до вмісту блендера часник, олію, сіль, перець і тертий сир. Знову збиваємо до однорідності, не забуваючи відскрібати соус зі стінок, щоб він вийшов гладким.

    Гірчичний соус для гамбургера


    Інгредієнти:

  • зернова гірчиця - 2/3 ст.;

  • винний оцет - 1/2 ст.;

  • темне пиво - 1 ст.;

  • коричневий цукор - 3 ст. ложки;

  • Соус для гамбургера

  • мед - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • куркума - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Зернову гірчицю заливаємо оцтом і пивом (половиною від загальної кількості), а потім залишаємо в холодильнику на ніч. У сотейнику змішати 1/2 ст. пива, цукор, мед, сіль і куркуму. Доводимо все до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню. Перелити соус в чашу блендера і додаємо зернову гірчицю. Пюрируем соус до однорідності і охолоджуємо перед вживанням.