Смачний соус для бургера - ще одна складова хорошого страви. Якщо ви звикли обходитися простим майонезом, кетчупом , або гірчицею , то ми не беремося вас судити, а всім іншим пропонуємо ознайомитися з величезною різноманітністю смачних соусів.
Рецепт соусу барбекю для гамбургера
Інгредієнти: кетчуп - 2 ст.; винний оцет - 1/4 ст.; вустерширський соус - 1 /4 ст.; коричневий цукор - 1/4 ст.; гірчиця - 2 ч. ложки; соус «Табаско» - 1 ст. ложка; суміш спецій для барбекю - 1 ст. ложка. Приготування Всі інгредієнти закладаємо в сотейник і ставимо на малий вогонь. Поступово доводимо суміш до кипіння, не забуваючи постійно помішувати. Як тільки соус закипить вогонь зменшуємо і продовжуємо готування до тих пір, поки вміст сотейника не почне темніти і не загусне (на це піде хвилин 10-15). Тепер можна перелити соус в чисту скляну тару і дати йому повністю охолонути перед використанням.
Як зробити сирний соус для гамбургера?
Інгредієнти: твердий сир - 250 г; вершки - 180 мл; крохмаль - 1 ст. ложка; гострий соус - 2 ч. ложки. Приготування Твердий сир натираємо і змішуємо з крохмалем в глибокій мисці. Перекладаємо сир в сотейник і додаємо 180 мл жирних вершків. Тримаємо соус на невеликому вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки сир не розплавиться (близько 5 хвилин). Якщо соус виходить дуже густим - долийте ще вершків або молока. Готовий сирний соус змішуємо з коханим гострим соусом.
Соус песто для гамбургера в домашніх умовах
Інгредієнти: свіжий базилік - 2 ст.; кедрові горішки - 1/4 ст.; оливкова олія - 1/3 ст.; часник - 3 зубчики; сіль, перець; тертий «Пармезан» - 1/3 ст. Приготування Базилік і кедрові горішки кладемо в чашу блендера і перемелюємо до однорідної пасти. Додаємо до вмісту блендера часник, олію, сіль, перець і тертий сир. Знову збиваємо до однорідності, не забуваючи відскрібати соус зі стінок, щоб він вийшов гладким.
Гірчичний соус для гамбургера
Інгредієнти: зернова гірчиця - 2/3 ст.; винний оцет - 1/2 ст.; темне пиво - 1 ст.; коричневий цукор - 3 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; куркума - 1/2 ч. ложки. Приготування Зернову гірчицю заливаємо оцтом і пивом (половиною від загальної кількості), а потім залишаємо в холодильнику на ніч. У сотейнику змішати 1/2 ст. пива, цукор, мед, сіль і куркуму. Доводимо все до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню. Перелити соус в чашу блендера і додаємо зернову гірчицю. Пюрируем соус до однорідності і охолоджуємо перед вживанням.