Пропонуємо вам приготувати дуже оригінальний і універсальний соус з гострих перців, який чудово підійде до будь-яких страв і більш повно і яскраво розкриє їх дивовижний смак.
Соус з червоного перцю
Інгредієнти: гострий червоний перець - 200 р; часник - 4 зубчики; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування Гострий перець промиваємо, зрізаємо видаляємо плодоніжки і насіння. Потім нарізаємо його шматочками і перекладаємо в чашу блендера. Часник чистимо, подрібнюємо і додаємо до перцю. Далі збиваємо все блендером на високій швидкості в пюреобразную однорідну масу і перекладаємо її в каструльку.
Додаємо сіль з цукром, вливаємо рослинне масло і лимонний сік. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до закипання. Після цього обережно перекладаємо масу в соусник і ставимо на крижану подушку. Добре охолоджуємо готовий соус з перцю і подаємо на стіл.
Гострий соус з перцю чилі
Інгредієнти: гострий перець чилі - 2 шт.; свіжовичавлений сік лайма - 1 ст.; морська сіль - 1 ст. ложка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати соус з перцю чилі . Отже, спочатку беремо перчик, видаляємо насіння, біленьку серцевину, дрібно нарізаємо, перекладаємо в ємність, вливаємо сік лайма, посипаємо сіллю і ретельно збиваємо все блендером до однорідності. Потім перелити соус в баночку, закриваємо кришкою і прибираємо в холод. Наполягаємо приблизно 4 дні, після чого гострий соус з червоного перцю готовий до вживання.
Гострий соус з перцю
Інгредієнти: помідори - 5 шт.; гострий червоний перець - 3 шт.; рослинна олія; приправи. Приготування Отже, беремо невелику каструлю, кладемо помиті помідори, тиснемо і робимо з них пюре. Тепер беремо другу каструлю, кладемо в неї перець, заливаємо склянкою крутого окропу і варимо на середньому вогні до тих пір, поки вода не забарвиться у бордовий колір приблизно протягом 15-20 хвилин.
Потім з'єднуємо помідори з перцем, подрібнюємо блендером, вливаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль і приправи за смаком, ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо наш соус, майже до повного випаровування води, періодично помішуючи. Потім зливаємо готову масу в скляну банку і закрити кришкою. Перед вживанням добре струшуємо банку з соусом, щоб осіле пюре рівномірно розподілилася.