Вернуться назад Распечатать

Соус з гострих перців

Соус з гострих перців
Пропонуємо вам приготувати дуже оригінальний і універсальний соус з гострих перців, який чудово підійде до будь-яких страв і більш повно і яскраво розкриє їх дивовижний смак.

Соус з червоного перцю


Інгредієнти:

  • гострий червоний перець - 200 р;

  • часник - 4 зубчики;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Гострий перець промиваємо, зрізаємо видаляємо плодоніжки і насіння. Потім нарізаємо його шматочками і перекладаємо в чашу блендера. Часник чистимо, подрібнюємо і додаємо до перцю. Далі збиваємо все блендером на високій швидкості в пюреобразную однорідну масу і перекладаємо її в каструльку.
    Додаємо сіль з цукром, вливаємо рослинне масло і лимонний сік. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до закипання. Після цього обережно перекладаємо масу в соусник і ставимо на крижану подушку. Добре охолоджуємо готовий соус з перцю і подаємо на стіл.

    Гострий соус з перцю чилі


    Інгредієнти:

  • гострий перець чилі - 2 шт.;

  • свіжовичавлений сік лайма - 1 ст.;

  • морська сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати соус з перцю чилі . Отже, спочатку беремо перчик, видаляємо насіння, біленьку серцевину, дрібно нарізаємо, перекладаємо в ємність, вливаємо сік лайма, посипаємо сіллю і ретельно збиваємо все блендером до однорідності. Потім перелити соус в баночку, закриваємо кришкою і прибираємо в холод. Наполягаємо приблизно 4 дні, після чого гострий соус з червоного перцю готовий до вживання.

    Гострий соус з перцю


    Інгредієнти:

  • помідори - 5 шт.;

  • Соус з гострих перців

  • гострий червоний перець - 3 шт.;

  • рослинна олія;

  • приправи.


  • Приготування
    Отже, беремо невелику каструлю, кладемо помиті помідори, тиснемо і робимо з них пюре. Тепер беремо другу каструлю, кладемо в неї перець, заливаємо склянкою крутого окропу і варимо на середньому вогні до тих пір, поки вода не забарвиться у бордовий колір приблизно протягом 15-20 хвилин.
    Потім з'єднуємо помідори з перцем, подрібнюємо блендером, вливаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Додаємо сіль і приправи за смаком, ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо наш соус, майже до повного випаровування води, періодично помішуючи. Потім зливаємо готову масу в скляну банку і закрити кришкою. Перед вживанням добре струшуємо банку з соусом, щоб осіле пюре рівномірно розподілилася.