Будь-яка господиня стикалася зі знайомою до болю ситуацією, коли дуже хочеться приготувати що-небудь смачненьке, здивувати своїх близьких і рідних, але не знаєш що! Пропонуємо вашій увазі рецепти рибних котлеток з горбуші, які, безперечно, сподобаються всім, в тому числі і дуже вибагливим гурманам. Зазвичай горбушу ми смажимо, солимо, запікаємо в духовці, маринуємо. Але є ще один приголомшливий рецепт приготування цієї риби - котлети! Тим більше що і готувати їх дуже швидко і легко. А виходять вони на диво дуже соковитими, ніжними і поживними. Як же приготувати котлети з горбуші? Отже, приступимо!
Рецепт рибних котлет з горбуші
Інгредієнти: горбуша - 600 г; яйце - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; білий хліб - 100 г; панірувальні сухарі - 100 г; рослинна олія; перець, сіль - за смаком. Приготування Щоб наші котлетки вийшли дуже соковитими, давайте приготуємо їх в духовці. Візьмемо рибу, почистимо її і промиємо. Потім перекрутимо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею і розм'якшеним хлібом. В отриманий фарш додаємо яйця, солимо і перчимо за смаком. Все добре перемішуємо, формуємо з рибного фаршу котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Викладаємо на змащене маслом деко і випікаємо приблизно 35 хвилин при температурі 170°. Котлети з горбуші в духовці готові! Подавайте блюдо гарячим з будь-яким гарніром.
Рецепт рибних котлет з консервованої горбуші
Інгредієнти: консерви - 1 банка; манка - 200 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; панірувальні сухарі; яйце - 2 шт.; рослинна олія сіль - за смаком. Приготування Приготування рибних котлет з консервованої горбуші, починається з того, що ми викладаємо консерви в миску і розминаємо виделкою. Потім додаємо до риби манну крупу і ретельно перемішуємо. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо шматочками. Пропускаємо рибу з цибулею через м'ясорубку. Потім додаємо яйця і солимо за смаком. З фаршу формуємо котлети, обвалюємо в панірувальних сухарях і смажимо на сковороді з додаванням рослинної олії до появи золотистої скоринки.
Котлети з консервованої горбуші готові! Краще всього подавати такі котлетки з рисом або картоплею. Перед подачею на стіл, прикрасьте блюдо листям салату і часточками лимона або помідор черрі.
Рецепт рублених котлет з горбуші
Інгредієнти: горбуша - 800 г; яйце - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; панірувальні сухарі; сало свіже - 100 г; часник - 1 шт.; сіль, перець, зелень кропу - за смаком. Приготування Рибу добре промиваємо, просушуємо серветкою і обробляємо, відокремлюючи м'якоть від шкіри і кісток. Готову м'якоть дрібно-дрібно ріжемо й додаємо до прокрученному через м'ясорубку салу. Цибулю ріжемо на дрібні кубики, часник видавлюємо через землянку, кріп дрібно шаткуємо.
Перемішуємо все разом з рибою. В отриманий фарш додаємо яйце, панірувальні сухарі, сіль, перець і все знову заважаємо.
Вологими руками, щоб фарш не прилипав до рук, формуємо однакові котлетки і викладаємо на заздалегідь розігріту сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажуємо рибні котлети спочатку з одного боку, до появи рум'яної скоринки, потім з іншого приблизно за 7 хвилин. Коли всі котлети будуть пожарени, складаємо їх всі разом в каструлю з товстим вогнетривким дном, наливаємо трохи води, кладемо зубчик часнику і тушкуємо ще хвилин 10 на слабкому вогні. Подаємо рубані котлети з горбуші з відвареною картоплею або картопляним пюре, а також з будь-яким соусом, красиво прикрасивши страву свіжою зеленню і овочами.