Вернуться назад Распечатать

Рибні палички - рецепт

Рибні палички - рецепт
Якщо ви хочете здивувати чимось своїх гостей або побалувати себе смачним, незвичайним і легким обідом, то ми розповімо, як приготувати рибні палички в паніровці. Ця гаряча закуска робиться досить легко і швидко, і при цьому вона є незвичайним варіантом приготування звичайної риби. Подавати рибні палички можна зі свіжими овочами або як окрему страву з білим соусом.


Рибні палички в паніровці



Рецептів приготування рибних паличок є багато, але ми хочемо поділитися способом, як готувати рибні палички в паніровці з сиру і мелених сухарях.

Інгредієнти:


  • філе тріски (або іншої риби) - 400 г;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • житні хлібці - 3-4 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • сіль, перець.



  • Приготування

    Для початку слід подрібнити в блендері хлібці до стану сухарів. Філе тріски нарізати смужками шириною 1 см, посолити і поперчити. Яйце збити, борошно висипати в окремий посуд. Сир дрібно натерти і змішати з сухарями.

    Кожен шматочок риби вмочити спочатку в борошно, потім в яйце, а потім у суміш сухарів і сиру. Деко застелити пергаментним папером, викласти на нього шматочки риби. Готувати рибні палички в духовці, розігрітій до 200 градусів 15 хвилин. Подавати рибні палички з тріски можна з білим соусом або з соусом тартар.

    Рибні палички в кляре - рецепт



    Принадність рибних паличок в тому, що вони готуються швидко і самими різними способами. Приготувати рибні палички можна в мікрохвильовці, у фритюрі або просто посмажити на сковороді. От як раз про те, як посмажити рибні палички в кляре, ми і поговоримо.

    Інгредієнти:

  • філе риби (будь-який) - 1 кг;

  • цибуля - 200 г;

  • манна крупа - 2 ст. ложки;

  • зелень - 50 г;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль, перець мелений.



  • Приготування
    Рибні палички - рецепт

    Філе риби помити і разом з очищеним цибулею пропустити через м'ясорубку. Зелень теж помити і дрібно нашаткувати. Змішати перемелену рибу з цибулею, зеленню і манкою, посолити і добре перемішати. Якщо риба у вас нежирна, можна додати в суміш 2 столові ложки рослинної олії.

    Приготуйте Кляр, змішавши борошно з яйцями, сіллю і чорним перцем. Додайте трохи води і збийте все це міксером. З рибного фаршу сформуйте палички, довжиною близько 5 см, а діаметром 15-2 см, умочіть їх у кляр і смажте на розпеченій сковороді з обох боків, поки вони не стануть золотистими.

    Подавати такі палички можна з салатом зі свіжих овочів або з картоплею фрі.