Ставлення до молокам у багатьох склалося неоднозначне, але так і хочеться запитати: а ви їх їли хоч раз в житті? Насправді, любителів цього рибного делікатесу чимало. Смажені молоки, крім того, що вони дуже ніжні на смак, дуже легко готуються. Вам не треба чистити їх від луски, відокремлювати від кісток, нарізати. Все, що від вас вимагається - промити і відправити на сковорідку.
Як смажити молочко?
Якщо ви хоч раз у житті займалися приготуванням риби, то посмажити молочко для вас праці не складе. Смажаться молоки рівно стільки, скільки смажите рибу - близько 8-10 хвилин на сковорідці під кришкою. Обсмажуєте з кожної сторони і на стіл - годувати сім'ю. Звичайно, час для приготування залежить від рівня вогню і вашої улюбленої сковорідки - тут вам доведеться самостійно зорієнтуватися.
Молоки смажені - рецепт
Перед тим, як відправляти молоки на сковорідку, рекомендується очистити їх від пленочки, але деякі господині навіть цим процесом себе не обтяжують, готують з неї. Так що чистити молочко чи ні - вирішуйте самі.
Інгредієнти: молоки - 250 г; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинна олія - за смаком. Приготування Для початку, необхідно вимочити молоки в холодній воді, потім очистити від плівки і промити. Кожну молока посипаємо сіллю і перцем, можете використовувати улюблені приправи для риби. Розігріваємо сковорідку, наливаємо масло рослинне. Молоки потім у збите яйце, потім обвалюють у панірувальних сухарях і відправляємо на сковорідку смажитися.
Смажені в клярі молоки
Інгредієнти: молоки - 500 г; яйце - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинна олія - за смаком; вода - 3 ст. ложки. Приготування Молоки промиваємо, витримуємо близько 20 хвилин у холодній воді, знімаємо плівочку, потім солимо і перчимо. З яєць, води і борошна робимо кляр, кожну молока опускаємо в нього і обсмажуємо на гарячій сковороді, на рослинній олії.
Смажені молоки лососевих
Звичайно ж, як сама червона риба, так і її субпродукти - досить смачний делікатес. Спробуйте, наприклад, купити молоки кети або горбуши, обидві ці риби відносяться до сімейства лососевих. Вони ніжні на смак, великі. Будете ви їх смажити у фритюрі або просто закиньте на сковорідку, потім збризнувши лимончиком - смачний вечерю вам гарантовано в будь-якому випадку. Ну, а в якості гарніру до смаженим лососевим молокам відмінно підійде і картопляне пюре, рис, овочі.