Осетер здавна вважається найсмачнішою і делікатесної рибою. Страви з нього є чудовою прикрасою будь-якого столу. Побалуйте себе і своїх друзів особливим рецептом, приготуйте запечену осетрину. Повірте, ніхто не залишиться байдужим до вашого кулінарного шедевру і його запам'ятають надовго. Рецепт приготування запеченого осетра не складний, але в теж час дуже смачний. Переконайтеся в цьому самі!
Осетер, запечений у фользі
Інгредієнти: осетер - 1 кг; сіль, перець, спеції - за смаком; біле сухе вино - 50 мл; лимонний сік - за смаком; рослинне масло. Приготування Як приготувати осетра у фользі? Все дуже просто. Беремо рибу, акуратно потрошимо від нутрощів і добре промиваємо під холодною водою. Потім зовні і зсередини злегка натираємо її сіллю і залишаємо приблизно на 15 хвилин. Тепер знову промиваємо тушку під краном і обсушуємо насухо рушником. Далі натираємо рибу перцем, спеціями, такими як чебрець, петрушка, і сіллю за смаком. Злегка скроплюємо її лимонним соком і змащуємо олією. Потім беремо форму для випічки, кладемо в неї фольгу, складену вдвічі і зверху викладаємо рибу. Додаємо трохи білого вина, ретельно запечатуємо фольгу і ставимо форму в розігріту до 170° духовку. Випікаємо приблизно 35 хвилин до повної готовності. Як бачите, рецепт запеченого цілком осетра досить проста і не відніме у вас багато часу. Перекладаємо приготовану рибу на красиве блюдо, прикрашаємо тонкими скибочками лимона, гілочками петрушки і листочками м'яти. Нарізаємо осетра гострим ножем і подаємо рибу на стіл з будь-яким соусом.
Осетер, фарширований сьомгою
Інгредієнти: осетер - 3 кг; сьомга - 1 кг; хліб білий - 100 г; вершкове масло - 50 г; яйце - 3 шт.; вершки - 50 мл; сіль - за смаком. Приготування Як смачно приготувати осетра в духовці? Для початку акуратно потрошимо рибу, видаляємо очі, дрібну луску, зябра і промиваємо її гарненько під холодною водою. Потім ошпарюємо тушку окропом і швидко занурюємо в холодну воду. Далі дуже акуратно виковириваем гострим ножем шипи. Тепер натираємо рибу зовні і зсередини перцем, спеціями і сіллю за смаком. Залишаємо на 30 хвилин гарненько просолитися і замаринувати.
Тим часом готуємо начинку. Для цього пропускаємо філе сьомги через м'ясорубку, додаємо віджатий заздалегідь замочений в молоці білий хліб і знову подрібнюємо все разом у м'ясорубці або в блендері. Потім кладемо в отриману масу розтоплене вершкове масло, сіль і гарненько вимішуємо. Знову пропускаємо через м'ясорубку стільки разів, щоб у підсумку у вас вийшла ніжна, однорідна і пишна маса. Перекладаємо в охолоджену начинку тарілку. В окремій ємності збиваємо гарненько білки і акуратно додаємо їх в рибну масу разом з збитими вершками. Також за бажанням можете додати мускатний горіх, каперси, очищені креветки, вино і т. д. Все залежить тільки від ваших
смакових пристрастей і кулінарної фантазії. Тепер ретельно фаршируємо нашого підготовленого осетра, не пропускаючи навіть зяброві порожнини. Черевце гарненько заколюємо зубочистками і викладаємо на змащене олією деко, або кладемо у форму для випічки. Відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту до 180° духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин.
Потім викладаємо приготованого осетра на прикрашене листям зеленого салату блюдо, малюємо на рибі гарний візерунок з будь-якого світлого соусу, прикрашаємо шматочками лимона, оливками і подаємо цю красу на стіл! Як гарнір чудово підійде варена або смажена картопля.