Риба, запечена в листковому тісті - це універсальний рецепт, для якого сорт риби не має ніякого значення, тому що в будь-якому випадку вийде дуже вишукано і смачно! Прикрасити рибу в листковому тісті можна листочками свіжої зелені і скибочками лимона, подавати краще за все з гострим томатним соусом або кетчупом.
Рецепт риби в листковому тісті
Інгредієнти: філе сьомги - 500 г; листкове тісто - 500 г; майонез - 2 ст. ложки; зелень петрушки, кропу - за смаком; яйце - 1 шт.; лимон - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, чорний перець - за смаком; олія - для смаження. Приготування Рибне філе натираємо сіллю і перцем, збризкуємо лимонним соком і залишаємо маринуватися. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді до напівготовності. Листкове тісто розгортаємо в довгий прямокутник, викладаємо філе сьомги, змащуємо майонезом, кладемо обсмажену цибулю і посипаємо дрібно посіченою свіжої зеленню. Акуратно загортаємо начинку в рулет, защепляем ретельно краю і промазуємо його весь збитим яйцем. Викладаємо рибу в тісті на деко і запікаємо приблизно 45 хвилин при температурі 180°C. Подаємо готову червону рибу в листковому тісті, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Пиріг з листкового тіста з рибою
Давайте розглянемо з вами ще один чудовий рецепт приготування риби в тісті. Він відмінно підійде для будь-якого святкового столу, і всі гості будуть в захваті від приголомшливого смаку і дивного аромату.
Інгредієнти: філе лосося - 600 г; вершкове масло - 60 г; лимон - 1 шт.: листкове тісто - 350 г; яйце - 1 шт.; помідор - 1 шт.; печериці - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, філе лосося ріжемо невеликими порційними шматочками, натираємо гарненько сумішшю солі і перцю. Лимон чистимо, вичавлюємо сік на рибу і даємо їй просочитися. Цедру не викидаємо, а натираємо на дрібній тертці в чашу.
Додаємо до неї розтоплене вершкове масло, рубану зелень і трохи лимонного соку, все перемішуємо. Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на сковороді. Помідори нарізаємо тонкими кільцями. Розкладаємо тісто на столі, кладемо на нього філе риби, змащуємо приготованим лимонним соусом, зверху кладемо гриби і помідори. Акуратно накриваємо другим пластом, защипуємо і змащуємо краю збитим яйцем. Зверху робимо кілька маленьких дірочок, для виходу пари і відправляємо пиріг в духовку. Запікаємо приблизно 30 хвилин до утворення золотистої скоринки. Приємного апетиту!