Вернуться назад Распечатать

Риба в листковому тісті

Риба в листковому тісті
Риба, запечена в листковому тісті - це універсальний рецепт, для якого сорт риби не має ніякого значення, тому що в будь-якому випадку вийде дуже вишукано і смачно! Прикрасити рибу в листковому тісті можна листочками свіжої зелені і скибочками лимона, подавати краще за все з гострим томатним соусом або кетчупом.

Рецепт риби в листковому тісті


Інгредієнти:

  • філе сьомги - 500 г;

  • листкове тісто - 500 г;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • зелень петрушки, кропу - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Рибне філе натираємо сіллю і перцем, збризкуємо лимонним соком і залишаємо маринуватися. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді до напівготовності. Листкове тісто розгортаємо в довгий прямокутник, викладаємо філе сьомги, змащуємо майонезом, кладемо обсмажену цибулю і посипаємо дрібно посіченою свіжої зеленню. Акуратно загортаємо начинку в рулет, защепляем ретельно краю і промазуємо його весь збитим яйцем. Викладаємо рибу в тісті на деко і запікаємо приблизно 45 хвилин при температурі 180°C. Подаємо готову червону рибу в листковому тісті, як в гарячому, так і в холодному вигляді.

    Пиріг з листкового тіста з рибою


    Давайте розглянемо з вами ще один чудовий рецепт приготування риби в тісті. Він відмінно підійде для будь-якого святкового столу, і всі гості будуть в захваті від приголомшливого смаку і дивного аромату.
    Інгредієнти:

  • філе лосося - 600 г;

  • вершкове масло - 60 г;

  • лимон - 1 шт.:

  • листкове тісто - 350 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • печериці - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, філе лосося ріжемо невеликими порційними шматочками, натираємо гарненько сумішшю солі і перцю. Лимон чистимо, вичавлюємо сік на рибу і даємо їй просочитися. Цедру не викидаємо, а натираємо на дрібній тертці в чашу.
    Риба в листковому тісті
    Додаємо до неї розтоплене вершкове масло, рубану зелень і трохи лимонного соку, все перемішуємо. Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на сковороді. Помідори нарізаємо тонкими кільцями. Розкладаємо тісто на столі, кладемо на нього філе риби, змащуємо приготованим лимонним соусом, зверху кладемо гриби і помідори. Акуратно накриваємо другим пластом, защипуємо і змащуємо краю збитим яйцем. Зверху робимо кілька маленьких дірочок, для виходу пари і відправляємо пиріг в духовку. Запікаємо приблизно 30 хвилин до утворення золотистої скоринки. Приємного апетиту!