Вернуться назад Распечатать

Рибні фрикадельки

Рибні фрикадельки
Всі ми знаємо, що таке м'ясні фрикадельки, але ліпити можна і рибні кульки. Готуються вони дуже швидко, а низька калорійність страви і його корисні властивості, обов'язково припадуть до душі багатьом з вас. Крім того, дітям корисно давати рибні страви, вони сприяють їх повноцінному фізичному розвитку і покращують пам'ять.

Як приготувати рибні фрикадельки?


Для цього вам досить взяти один чи кілька сортів риби, зробити фарш, додати улюблені спеції і обсмажити на сковорідці. Ви також можете запекти фрикадельки з риби в духовці - страва обов'язково сподобається тим, хто дотримується дієтичного харчування. І, звичайно, з фрикадельками відмінно поєднується томатний соус, його кисло-солодкий смак чудово підкреслює смак рибного блюда.

Рибні фрикадельки в томатному соусі


Любителям риби напевно сподобається наш рецепт рибних фрикадельок.

Інгредієнти:
Для фрикадельок:

  • філе рибне - 1 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • булочка - 2 шматочки;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • помідор - 4 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • коріандр - 05 ч. ложки;

  • базилік - за смаком;

  • зелень, сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія - за смаком.



  • Приготування

    Пропускаємо через м'ясорубку рибне філе і цибулю, потім подрібнюємо шматочки булки в блендері змішуємо в мисці рибний фарш, яйця, подрібнену булку і дрібно порізану зелень. Фарш солимо, додаємо перець і гарненько вимішуємо. Формуємо рибні фрикадельки і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді в рослинному маслі.
    Опускаємо помідори на 30-40 секунд в окріп
    Рибні фрикадельки
    знімаємо з них шкірку і нарізаємо кубиками. Очищаємо цибулину, нарізаємо її півкільцями, дрібно рубаємо часник. В іншій сковорідці обсмажуємо цибулю, щоб він став м'яким, додаємо часник і продовжуємо готувати ще 2 хвилини. Потім додаємо помідори, базилік, коріандр, паприку, сіль, перець, перемішуємо і вливаємо 05 склянки води. Тушкуємо близько 10 хвилин, заливаємо фрикадельки з риби томатним соусом і готуємо ще хвилин 15. Накриваємо кришкою і даємо трохи настоятися.
    Якщо це блюдо довелося вам до смаку, то придивіться до рецептом шведських фрикадельок , а також фрикадельок в мультиварці .