Страви з зубатки виходять смачними і ніжними. М'якоть цієї риби практично не має кісток, також вона дуже жирна. Щоб правильно приготувати цей дар моря, потрібно знати деякі секрети, інакше ризикуєте отримати рибне желе на сковороді. М'якоть зубатки досить пухкої структури, і щоб вона не розвалилася в процесі приготування, її попередньо потрібно або відварити у добре підсоленій воді, або обсмажити у фритюрі. На останньому варіанті ми і зупинимося і розповімо, як смачно приготувати рибу зубатку в клярі. До речі, якщо ви не знаєте, як робити тісто для риби , то ми можемо вам підказати.
Приготування риби зубатки
Інгредієнти: філе зубатки - 800 г; лимон - половина; сіль, перець; рослинна олія для смаження. Для кляру:
борошно - стакан; вода - 100 мл; біле вино - 50 мл; яйця - 1 шт.; рослинне масло - 20 мл Приготування Філе зубатки миємо, обсушуємо паперовим рушником, натираємо сумішшю солі і перцю, потім скроплюємо соком лимона і залишаємо маринуватися хвилин на 20. Після цього філе розрізаємо на шматочки. Готуємо кляр: білок відокремлюємо від жовтки і збиваємо його в пишну піну. В окремому посуді змішуємо борошно, воду, біле вино, жовток і рослинне масло, трохи додаємо сіль. Після того, як масу добре виражали, додаємо збитий білок і акуратно перемішуємо, щоб не втратити легкість. Шматочки філе макаємо в кляр і обсмажуємо на сковороді з добре розігрітим рослинним маслом з двох сторін до одержання рум'яної скоринки. Готову зубатку в клярі викладаємо на паперові серветки, щоб пішов зайвий жир.
Як приготувати зубатку в клярі?
Інгредієнти: зубатка; яйця - 2 шт.; майонез - 200 г; борошно - 150 г; часник - 1 зубчик; соєвий соус. Приготування Зубатку нарізаємо шматочками. Готуємо кляр: часник пропускаємо через прес, додаємо майонез, яйця, борошно та соєвий соус, добре перемішуємо, можна навіть трохи збити. Заливаємо отриманою сумішшю рибу і залишаємо на півтори години. Після чого обсмажуємо кожен шматочок у клярі на рослинному маслі з одного боку, а потім перевертаємо, виливаємо залишки суміші, готуємо на повільному вогні під закритою кришкою близько 10 хвилин.
До такої страви можна і смачну закуску подати, наприклад, смажені кальмари в клярі .