Рибні котлети, приготовані з пікші, виходять дуже пікантними і ніжними. Адже цей сорт риби не тільки дуже смачний, але і багатий мінералами і вітамінами, необхідними для нашого організму.
Рецепт рибних котлет з пікші
Інгредієнти: риба пікша - 800 г; білий хліб - 100 г; молоко - 100 мл; ріпчаста цибуля - 2 шт.; куряче яйце - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; сіль і чорний мелений перець - за смаком; панірувальні сухарі - 50 р. Приготування Для початку гарненько промиваємо рибу, потім відрізаємо хвіст, плавники і голову. Позбавляємося від нутрощів. Відокремлюємо філе риби від кісток. Потім м'ясо розрізаємо на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Замочуємо в молоці шматочки білого хліба, віджимаємо і теж перекручуємо через м'ясорубку. До отриманої маси додаємо куряче яйце, потім солимо, перчимо за смаком додаємо трохи розмарину. Всі інгредієнти добре перемішуємо. З отриманого фаршу формуємо котлети і обвалюємо їх з усіх сторін в панірувальних сухарях. Далі розігріваємо на сковороді рослинне масло і викладаємо туди котлети. Обсмажуємо їх з кожної сторони на невеликому вогні до золотистого кольору. Котлети з пікші готові! Подаємо їх на стіл з картопляним гратеном або відварним рисом. А ще можна підібрати підходящий соус до риби , тоді вечерю взагалі вдасться на славу!
Котлети з пікші на пару
Інгредієнти: філе риби - 400 г; білий хліб - 40 г; вершки - 125 мл; вершкове масло - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Рибу пропускаємо через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо замочений у вершках і віджатий білий хліб. Знову все перекручуємо, потім додаємо яйце, кладемо сіль за смаком і вершки. Ретельно вимішуємо фарш до повітряного однорідного стану. Далі формуємо з маси невеликі котлетки і викладаємо їх у пароварку. Готуємо протягом 10 хвилин. По закінченню часу котлети з пікші на пару готові!