Вернуться назад Распечатать

Рибні котлети з пікші

Рибні котлети з пікші
Рибні котлети, приготовані з пікші, виходять дуже пікантними і ніжними. Адже цей сорт риби не тільки дуже смачний, але і багатий мінералами і вітамінами, необхідними для нашого організму.

Рецепт рибних котлет з пікші


Інгредієнти:

  • риба пікша - 800 г;

  • білий хліб - 100 г;

  • молоко - 100 мл;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль і чорний мелений перець - за смаком;

  • панірувальні сухарі - 50 р.


  • Приготування
    Для початку гарненько промиваємо рибу, потім відрізаємо хвіст, плавники і голову. Позбавляємося від нутрощів. Відокремлюємо філе риби від кісток. Потім м'ясо розрізаємо на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Замочуємо в молоці шматочки білого хліба, віджимаємо і теж перекручуємо через м'ясорубку. До отриманої маси додаємо куряче яйце, потім солимо, перчимо за смаком додаємо трохи розмарину. Всі інгредієнти добре перемішуємо. З отриманого фаршу формуємо котлети і обвалюємо їх з усіх сторін в панірувальних сухарях. Далі розігріваємо на сковороді рослинне масло і викладаємо туди котлети. Обсмажуємо їх з кожної сторони на невеликому вогні до золотистого кольору. Котлети з пікші готові! Подаємо їх на стіл з картопляним гратеном або відварним рисом. А ще можна підібрати підходящий соус до риби , тоді вечерю взагалі вдасться на славу!

    Котлети з пікші на пару


    Інгредієнти:

  • філе риби - 400 г;

  • білий хліб - 40 г;

  • вершки - 125 мл;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;
  • Рибні котлети з пікші

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рибу пропускаємо через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо замочений у вершках і віджатий білий хліб. Знову все перекручуємо, потім додаємо яйце, кладемо сіль за смаком і вершки. Ретельно вимішуємо фарш до повітряного однорідного стану. Далі формуємо з маси невеликі котлетки і викладаємо їх у пароварку. Готуємо протягом 10 хвилин. По закінченню часу котлети з пікші на пару готові!