Рибні тефтелі , або биточки - класичні страви для нашого столу, але вони не йдуть ні в яке порівняння з котлетами з ніжного м'яса краба.
Котлети, приготовлені з натурального крабового м'яса, відрізняються не тільки чудовим смаком, але і високою поживністю. Їх краще всього готувати з додаванням овочів і різноманітних пряних трав - так вони виходити ще більш поживними. Такі котлетки можна подавати як гарячими, так і холодними. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування крабових котлет.
Рецепт котлет з крабового м'яса
Інгредієнти: крабове м'ясо - 500 г; болгарський перець - 150 г; сухі крекери - 150 г; часник - 2 зубчики; зелень петрушки; сир - 200 г; гірчиця - 1 ст. ложка; майонез - 4 ст. ложки; яйце - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Як приготувати крабові котлети? Беремо крабове м'ясо і дрібно нарізаємо його. Крекери подрібнюємо за допомогою блендера, або пропускаємо через м'ясорубку. Болгарський перець подрібнюємо кубиками, сир натираємо на крупній тертці, зелень дрібно рубаємо, а часник видавлюємо через часникодавку. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти, додаємо яйця, майонез, гірчицю і чорний перець, все перемішуємо і даємо масі настоятися приблизно 15 хвилин. Потім обсмажуємо крабові котлети з сиром, на розпеченій сковороді з рослинним маслом, з двох боків до золотистої скоринки.
Рецепт крабових котлет
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; крабове м'ясо - 300 г; селера - за смаком; зелений лук, петрушка - 50 г; лимон - 1 шт.; сметана - 05 склянки; сухарі панірувальні; сіль, мускатний горіх, перець - за смаком; оливкова олія - для смаження. Приготування Для приготування крабових котлет, готуємо всі інгредієнти: крабове м'ясо подрібнюємо, лимонну цедру натираємо на дрібній тертці, стебло селери очищаємо від плівок і дрібно ріжемо разом з пір'ям зеленого лука. Яйця відварюємо круто, очищаємо і подрібнюємо. Тепер викладаємо всі інгредієнти в глибоку миску, додаємо сметану, лимонний сік, мелений мускатний горіх і трохи панірувальних сухарів. Солимо, перчимо суміш за смаком і розмішуємо її до повної однорідності. Руки злегка змочуємо у воді, формуємо з маси невеликі кульки, злегка приплющиваем їх, обвалюють у панірувальних сухарях, складаємо на плоску тарілку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Сформовані котлети, обсмажуємо на розпеченій сковороді, з додаванням рослинної олії з обох боків до готовності. Подаємо котлети з краба гарячими, уклавши їх на блюдо, прикрашене листям зеленого салату.
Приємного вам апетиту!