Тунець - дуже корисна і смачна риба, яка відмінно підходить для приготування салатів, закусок і основних страв. Якщо вам хочеться приготувати легкий і поживний вечеря або обід, то стейк з тунця прекрасно для цього підійде.
Стейк з тунця - рецепт
Якщо ви любите рибу, ми розповімо, як приготувати стейк з тунця в маринаді з гарніром з овочів.
Інгредієнти: свіжий тунець - 400 г; оливкова олія - 6 ст. ложок; соєвий соус - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 1 ч. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сіль і чорний перець - за смаком; болгарський перець - 2 шт.; помідори - 3 шт.; базилік, кріп, петрушка - пару гілочок; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування З'єднайте в мисці оливкове масло, подрібнений часник, соєвий соус, кунжутне масло і лимонний сік. Тунець помийте, обсушіть і наріжте на стейки товщиною приблизно 2 див. Складіть їх в миску, залийте маринадом і поставте в холодильник на 2 години.
Розігрійте олію на сковороді і обсмажте кожен стейк з двох сторін по 3-4 хвилини. Готові шматки риби перекладіть на блюдо і накрийте кришкою, щоб не охолонули. Овочі помийте і наріжте: перець - смужками, а томати - четвертинками, швидко обсмажте їх на великому вогні, перекладіть в піалу, посоліть і посипте рубаною зеленню. Подавайте овочі разом зі стейками.
Стейк з тунця на грилі
Якщо ви вирішили приготувати рибу на природі і у вас є для цього гриль, то ми поділимося способом, як готувати стейк з тунця на грилі в медовій глазурі.
Інгредієнти: стейки з тунця - 4 шт.; корінь імбиру подрібнений - 1 ст. ложка; лимонний сік - 4 ст. ложки; оливкова олія - 6 ст. ложок; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; кінза - 1 пучок; мед - 4 ст. ложки. Приготування Для початку приготуйте маринад. Для цього змішайте в мисці 4 ст. ложки оливкової олії, бальзамічний оцет, лимонний сік, подрібнений часник, імбир і мелкорубленную кінзу. Трохи зелені відкладіть. Покладіть в миску тунець і акуратно переверніть шматки, щоб вони повністю вкрилися маринадом. Поставте рибу в холодильник на кілька годин, щоб вона промаринувалася.
У цей час добре розігрійте гриль на сильному вогні. В окремому посуді змішайте оливкову олію, рубану зелень і мед. Змастіть грати гриля маслом і покладіть філе тунця, накрийте кришкою і смажте 2-3 хвилини. Потім переверніть стейки і, закривши кришкою гриль, смажте кілька хвилин. Після цього зніміть кришку і смажте рибу до повної готовності, періодично поливаючи її маринадом.
Коли тунець буде практично готовий, змастіть його з обох сторін медової глазур'ю і зніміть з решітки.
З готової риби можна зробити і салат з тунцем і овочами , але краще є його окремо.
Якщо ви шанувальник рибних стейків, то рекомендуємо випробувати рецепт стейка з зубатки . приємного апетиту!