Рулетики з сьомги - це відмінна закуска для будь-якого святкового застілля. Готуються вони досить просто, але виходять дивно смачними, ніжними і вишуканими. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування рулетиків з сьомги.
Рулет з сиру з сьомгою
Інгредієнти: вершковий або сирний сир - 150 г; слабосолона сьомга - 150 г; лимон - 1 шт.; зелень петрушки - за смаком. Приготування Зелень петрушки миємо, обсушуємо і дуже дрібно шаткуємо. Потім змішуємо з лимонною цедрою, додати вершковий сир. Сьомгу нарізаємо невеликими скибочками і розкладаємо на обробну дошку, окропивши лимонним соком. Сирну масу акуратно викладаємо на шматочки риби і загортаємо в рулетики. Закриваємо всі харчовою плівкою і ставимо на кілька годин в холодильник. По закінченню часу перекладаємо рулети з слабосоленої сьомги на красиве блюдо, прикрашаємо ікрою і подаємо до столу.
Рулет зі шпинату з сьомгою
Інгредієнти: свіжий шпинат - 50 г; базилік - 20 г; вершковий сир - 250 г; зелень кропу - 30 г; лимон - 1 шт.; каперси - 3 ст. ложки; копчена сьомга - 250 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку заздалегідь включаємо і нагріваємо до приблизно 180 градусів. Шпинат викладаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води, закриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Потім обережно зливаємо всі і перекладаємо шпинат в миску з крижаною водою, даємо постояти, віджимаємо його і подрібнюємо блендером до пюреобразного стану. Додаємо сіль за смаком, яєчні жовтки, перемішуємо. Білки окремо збиваємо до отримання пишних піків, а потім акуратно вводимо їх в основну масу.
Деко застеляємо папером для випічки змащуємо рослинним маслом і рівномірним шаром викладаємо шпинатну суміш. Випікаємо близько 15 хвилин, щоб все як слід, схопилося. Запечений лист акуратно перекладаємо на обробну дошку і залишаємо хвилин на 30 повністю охолонути.
Поки приготуємо начинку: змішати вершковий сир, цедру і сік лимона, подрібнений кріп, солимо і перчимо за смаком. Викладаємо запечений шпинатний лист на харчову плівку, рівномірно, за допомогою ложки, розподіляємо по ньому начинку, залишаючи невеликі бортики. Зверху присипаємо каперсами, викладаємо порційно нарізану сьомгу і обережно скручуємо рулет з допомогою харчової плівки. Ретельно закріплюємо краю, щоб страва не розвалилося, і прибираємо рулет із сьомги на кілька годин в холодильник для застигання.
Бажаєте прикрасити стіл ще великою різноманітністю закусочних рулетиків? Тоді випробуйте рецепти курячих і кабачкового рулетів . Приємного вам апетиту!