Креветки у фритюрі, або креветки фрі, як їх зазвичай називають діти, готуються за лічені хвилини, ніж подобаються не тільки любителям морепродуктів, але і зайнятим господиням. До того ж, з такої страви виходить відмінний вечеря, якому обов'язково зрадіють всі члени сім'ї.
Креветки у фритюрі - рецепт з молоком
Інгредієнти: креветки - 500 г; яйце - 1 шт.; молоко - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; сухарі панірувальні - 1 ст.; масло рослинне - 1 ст.; перець, сіль - за смаком. Приготування Першим ділом очистіть креветки від панцира, залишивши недоторканим лише хвостики, після чого промийте їх під струменем холодної води. Очищені креветки поперчіть і посоліть і відкладіть в сторону.
Далі займіться приготуванням кляру, для якого необхідно збити яйце з молоком і борошном. Тісто має бути не дуже густим.
Після того, як кляр буде готовий, можна приступати до смаження основних інгредієнтів. Висипте сухарі на окрему плоску тарілку, поставте сковороду на вогонь, вилити в неї масло і дочекайтеся, поки воно нагріється.
Кожну креветку умочіть спочатку в кляр, потім в сухарі, після чого відправте їх на сковороду і обсмажуйте до тих пір, поки вони не піднімуться на поверхню масла, зазвичай це займає від 2 до 3 хвилин.
Перед подачею готові смажені креветки необхідно вмочити паперовими серветками, щоб зібрати масло, що залишилося.
Креветки смажені у фритюрі в мультиварці
Інгредієнти: королівські креветки очищені - 500 г; масло рослинне - 1 ст.; вода - 3 ст.; соус соєвий - 1 ст. ложка; перець - 5 р; часник - 1 зубчик. Приготування Приготування даного страви відбувається в два етапи. Перший полягає в відварюванні креветок в мультиварці, для цього необхідно вилити воду в контейнер мультиварки, включити режим «Варка на пару» і дочекатися, поки вода закипить. Далі слід опустити контейнер з креветками в каструлю, закрити кришку і почекати 5 хвилин.
Після того, як креветки зварилися, можна приступати до другої частини - їх обсмажування у фритюрі. Для початку необхідно підготувати фритюрницю, а саме - розігріти в ній масло з дрібно нарізаним часником і соєвим соусом. В розпечене масло слід висипати креветки і смажити їх 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
Королівські креветки, смажені у фритюрі готові.