Вернуться назад Распечатать

Креветки у фритюрі

Креветки у фритюрі
Креветки у фритюрі, або креветки фрі, як їх зазвичай називають діти, готуються за лічені хвилини, ніж подобаються не тільки любителям морепродуктів, але і зайнятим господиням. До того ж, з такої страви виходить відмінний вечеря, якому обов'язково зрадіють всі члени сім'ї.

Креветки у фритюрі - рецепт з молоком



Інгредієнти:


  • креветки - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні - 1 ст.;

  • масло рослинне - 1 ст.;

  • перець, сіль - за смаком.



  • Приготування
    Першим ділом очистіть креветки від панцира, залишивши недоторканим лише хвостики, після чого промийте їх під струменем холодної води. Очищені креветки поперчіть і посоліть і відкладіть в сторону.
    Далі займіться приготуванням кляру, для якого необхідно збити яйце з молоком і борошном. Тісто має бути не дуже густим.
    Після того, як кляр буде готовий, можна приступати до смаження основних інгредієнтів. Висипте сухарі на окрему плоску тарілку, поставте сковороду на вогонь, вилити в неї масло і дочекайтеся, поки воно нагріється.
    Кожну креветку умочіть спочатку в кляр, потім в сухарі, після чого відправте їх на сковороду і обсмажуйте до тих пір, поки вони не піднімуться на поверхню масла, зазвичай це займає від 2 до 3 хвилин.
    Перед подачею готові смажені креветки необхідно вмочити паперовими серветками, щоб зібрати масло, що залишилося.

    Креветки смажені у фритюрі в мультиварці



    Інгредієнти:

  • королівські креветки очищені - 500 г;

  • масло рослинне - 1 ст.;

  • вода - 3 ст.;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • перець - 5 р;

  • часник - 1 зубчик.

  • Креветки у фритюрі

    Приготування
    Приготування даного страви відбувається в два етапи. Перший полягає в відварюванні креветок в мультиварці, для цього необхідно вилити воду в контейнер мультиварки, включити режим «Варка на пару» і дочекатися, поки вода закипить. Далі слід опустити контейнер з креветками в каструлю, закрити кришку і почекати 5 хвилин.
    Після того, як креветки зварилися, можна приступати до другої частини - їх обсмажування у фритюрі. Для початку необхідно підготувати фритюрницю, а саме - розігріти в ній масло з дрібно нарізаним часником і соєвим соусом. В розпечене масло слід висипати креветки і смажити їх 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
    Королівські креветки, смажені у фритюрі готові.