Приготування морських гребінців займає значно менше зусиль і часу, ніж звикли вважати більшість господинь. До того ж, даний продукт легко засвоюється організмом, містить багато йоду, білка і корисних мінералів і чудово підходить всім, хто стежить за своєю фігурою або веде здоровий спосіб життя. А готувати страви з морського гребінця, рецепти яких представлені нижче, - суцільне задоволення.
Морський гребінець - рецепт на 20 хвилин
Інгредієнти: морські гребінці - 250 г; селера порубаний - 1/2 ст.; горох зелений - 1/2 ст.; бульйон курячий - 1 ст.; соус соєвий - 1 ст. ложка; крохмаль кукурудзяний - 1 ст. ложка; вода - 1 ст. ложка; цибуля червоний - 1 шт.; цукор - 1 ч. ложка; паприка сушена - 5 р. Приготування Для початку необхідно розрізати гребінці на дві рівні частини, а цибулю - півкільцями.
Далі потрібно нагріти сковороду з маслом і дочекатися, поки вона розжариться, після чого надіслати на неї гребінці, цибуля, селера, горох і обсмажувати інгредієнти на сильному вогні 2-3 хвилини.
Після цього необхідно зменшити вогонь, влити в сковороду соєвий соус, бульйон, спеції, ретельно перемішати блюдо і накрити його кришкою. Під закритою кришкою страву потрібно гасити 5 хвилин, після чого додати крохмаль, попередньо розмішаний з водою і готувати масу до загусання (ще 5-6 хвилин).
Подавати отримані гребінці можна з локшиною або відварним рисом.
Смажені морські гребінці - рецепт з тестом
Інгредієнти: морські гребінці - 500 г; лимон - 1/2 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; борошно - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; молоко - 150 мл; петрушка - 20 г; перець, паприка, сіль - за смаком. Приготування Для початку слід замаринувати м'ясо гребінців, для цього їх необхідно промити і просушити, нарізати великими шматками і покласти в глибоку посуд з маслом, соком лимона, посіченою петрушкою і спеціями. Необхідно дати гребінців 20 хвилин просочитися, прибравши їх на цей час в холодильник.
Поки гребінці маринуються, можна зайнятися приготуванням тіста для смаження, для цього в миску слід вилити молоко, додати до нього борошно, яйце, щіпку солі і замісити рідке по консистенції тісто.
Мариноване м'ясо гребінців слід занурити в тісто, після чого відправити в розпечене масло на сковороду або у фритюрницю. Смажити гребінці слід 5-7 хвилин, після чого викласти їх на серветку і дати стекти зайвому маслу.
Філе морського гребінця - рецепт по-китайськи
Морські гребінці і рецепти їх приготування часто відрізняються лише незначною різницею в наборі інгредієнтів. Нижче ми пропонуємо рецепт приготування гребінців, який був запозичений у китайських кухарів. Незвичайний смак такої страви допоможе здивувати не тільки гостей, але і своїх близьких.
Інгредієнти: гребінці морські - 10 шт.; часник - 1 зубчик; імбир свіжий - 30 г; бальзамічний оцет - 4 ст. ложки; салат рукола - 1 пучок; кінза - 1 пучок; олія оливкова - 1 ст. ложка. Приготування Незважаючи на своє китайське походження, дане блюдо готується без використання соєвого соусу, однак його місце вдало займає бальзамічний оцет.
В першу чергу необхідно підготувати овочі і спеції, а саме - дрібно порубати часник, імбир нарізати і кінзу і розігріти олію на сковороді. Дрібно порубані часник і імбир необхідно обсмажити в олії протягом хвилини, після чого додати до них заздалегідь вимиті гребінці.
Гребінці слід обсмажувати по 2 хвилини з кожного боку, а потім додати до нього оцет і кінзу і тушкувати ще 1-2 хвилини, поки м'ясо гребінців не почне набувати карамельного відтінку.
Подавати готові гребінці слід з руколою або будь-яким іншим салатом.
Морські гребінці відмінно виступлять у складі теплого салату або супу з морепродуктів неодмінно спробуйте приготувати.