Вернуться назад Распечатать

Кальмари в сметані

Кальмари в сметані
Кальмари - один з дуже корисних і не дуже дорогих на сьогоднішній момент вигляд морепродуктів. Білок, залізо, йод і ще безліч корисних мікроелементів містить у собі м'ясо кальмара.
Страви з кальмарів з задоволенням їдять діти. Кальмар тушкований в сметані - рецепт, який сподобається навіть тим дітлахам, які розбірливо копаються в кожному шматочку і вишукують шкірку, або жир. Тому що страви з кальмарів не жирні, і дуже привабливі на вигляд.
А найголовніше, кальмар має здатність виводити з організму холестерин. Це так важливо в наш час, коли на першому місці стоять серцево-судинні захворювання.
В залежності від майстерності кулінара, блюдо з кальмарів може бути ніжним і тане в роті, а може нагадувати виріб з каучуку. Від чого це залежить? При приготуванні кальмарів необхідно знати деякі хитрощі. Сьогодні ми розкриємо вам секрети приготування кальмарів в сметані:

  • щоб м'ясо кальмара було ніжне і соковите, його слід варити або менш 3 або більше 30 хвилин;

  • в сметані кальмари можна гасити потрібне за рецептом кількість часу, так як на ній м'ясо кальмарів не твердне;

  • ніколи не купуйте переморожені тушки кальмарів;

  • у перемороженних тушок кальмарів м'ясо не білого, а жовтуватого кольору;

  • щоб кальмари легко почистилися, потрібно занурити на кілька секунд в окріп і відразу покласти під холодну воду;

  • не забудьте видаляти з тушки кальмара довгий прозорий хрящик (хребет).


  • Хоча з кальмарів можна приготувати дуже багато різноманітних страв і салатів, але особливим успіхом у кулінарів користуються кальмари тушковані в сметані.
    Рецепти приготування кальмарів у сметані не складні і доступні будь-якій господині.

    Кальмари в сметані - рецепти


    Давайте розглянемо кілька рецептів приготування кальмарів у сметані. На перший погляд вони здадуться вам майже однаковими, але спробуйте, і ви переконаєтесь в оригінальності та індивідуальному смаку кожного з страв.

    Кальмари з цибулею в сметані


    Інгредієнти:

  • кальмари - 6 тушок;

  • цибуля - 2 шт.;

  • масло - для смаження;

  • сметана - 150 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Тушки кальмарів злегка розморожуємо, занурюємо в окріп і очищаємо під проточною водою від плівок, нутрощів і хряща, нарізаємо кільцями по 05 см завтовшки. Таким же чином і цибулю шаткуємо.
    На вершковому маслі підсмажуємо цибулю, щоб почав золотитися, тут же додаємо кільця кальмарів і близько хвилини обсмажуємо все разом. Додаємо сметану, солимо, перчимо і тушкуємо до загустіння.
    Якщо раптом вам не пощастило зі сметаною, і вона виявилася дуже рідкою, то можна загущатися соус. Відливаємо деяку кількість соусу в чашку і, разболтав в неї чайну ложечку борошна, відправляємо назад в сковороду.
    При подачі можна посипати рубаною зеленню. Є кальмари тушковані в сметані можна з будь-яким гарніром. Вони відмінно поєднуються практично з усіма продуктами.

    Кальмари з грибами в сметані


    Ви думали, що морепродукти не поєднуються з грибами? Ви будете приємно здивовані - це дуже смачно.
    Інгредієнти:

  • кальмари - 6 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • печериці - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • паприка - за смаком;

  • сіль - за смаком;

  • олія;

  • зелень.


  • Приготування
    Кальмари в сметані
    Нарізаємо кільцями печериці, цибулю та моркву. Обсмажуємо в олії до готовності грибів. Додаємо кальмарів, нарізаних кільцями. Обсмажуємо все разом кілька хвилин додаємо сметану, солимо, перчимо. Як тільки закипить, знімаємо з вогню. Подаємо із зеленню.
    Якщо ви замислюєтеся про те, як приготувати кальмари в сметані до святкового столу, приготуйте кальмарів у горщиках, або посипте тертим сиром і запечіть в духовці.
    Якщо ви шанувальник страв з кальмарів, то не забудьте випробувати кілька смачних рецептів страв з цього молюска, таких як, наприклад, смажені , або фаршировані кальмари .