Кальмари - один з дуже корисних і не дуже дорогих на сьогоднішній момент вигляд морепродуктів. Білок, залізо, йод і ще безліч корисних мікроелементів містить у собі м'ясо кальмара.
Страви з кальмарів з задоволенням їдять діти. Кальмар тушкований в сметані - рецепт, який сподобається навіть тим дітлахам, які розбірливо копаються в кожному шматочку і вишукують шкірку, або жир. Тому що страви з кальмарів не жирні, і дуже привабливі на вигляд.
А найголовніше, кальмар має здатність виводити з організму холестерин. Це так важливо в наш час, коли на першому місці стоять серцево-судинні захворювання.
В залежності від майстерності кулінара, блюдо з кальмарів може бути ніжним і тане в роті, а може нагадувати виріб з каучуку. Від чого це залежить? При приготуванні кальмарів необхідно знати деякі хитрощі. Сьогодні ми розкриємо вам секрети приготування кальмарів в сметані:
щоб м'ясо кальмара було ніжне і соковите, його слід варити або менш 3 або більше 30 хвилин; в сметані кальмари можна гасити потрібне за рецептом кількість часу, так як на ній м'ясо кальмарів не твердне; ніколи не купуйте переморожені тушки кальмарів; у перемороженних тушок кальмарів м'ясо не білого, а жовтуватого кольору; щоб кальмари легко почистилися, потрібно занурити на кілька секунд в окріп і відразу покласти під холодну воду; не забудьте видаляти з тушки кальмара довгий прозорий хрящик (хребет). Хоча з кальмарів можна приготувати дуже багато різноманітних страв і салатів, але особливим успіхом у кулінарів користуються кальмари тушковані в сметані.
Рецепти приготування кальмарів у сметані не складні і доступні будь-якій господині.
Кальмари в сметані - рецепти
Давайте розглянемо кілька рецептів приготування кальмарів у сметані. На перший погляд вони здадуться вам майже однаковими, але спробуйте, і ви переконаєтесь в оригінальності та індивідуальному смаку кожного з страв.
Кальмари з цибулею в сметані
Інгредієнти: кальмари - 6 тушок; цибуля - 2 шт.; масло - для смаження; сметана - 150 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Тушки кальмарів злегка розморожуємо, занурюємо в окріп і очищаємо під проточною водою від плівок, нутрощів і хряща, нарізаємо кільцями по 05 см завтовшки. Таким же чином і цибулю шаткуємо.
На вершковому маслі підсмажуємо цибулю, щоб почав золотитися, тут же додаємо кільця кальмарів і близько хвилини обсмажуємо все разом. Додаємо сметану, солимо, перчимо і тушкуємо до загустіння.
Якщо раптом вам не пощастило зі сметаною, і вона виявилася дуже рідкою, то можна загущатися соус. Відливаємо деяку кількість соусу в чашку і, разболтав в неї чайну ложечку борошна, відправляємо назад в сковороду.
При подачі можна посипати рубаною зеленню. Є кальмари тушковані в сметані можна з будь-яким гарніром. Вони відмінно поєднуються практично з усіма продуктами.
Кальмари з грибами в сметані
Ви думали, що морепродукти не поєднуються з грибами? Ви будете приємно здивовані - це дуже смачно.
Інгредієнти: кальмари - 6 шт.; цибуля - 2 шт.; печериці - 500 г; морква - 1 шт.; сметана - 100 г; паприка - за смаком; сіль - за смаком; олія; зелень. Приготування Нарізаємо кільцями печериці, цибулю та моркву. Обсмажуємо в олії до готовності грибів. Додаємо кальмарів, нарізаних кільцями. Обсмажуємо все разом кілька хвилин додаємо сметану, солимо, перчимо. Як тільки закипить, знімаємо з вогню. Подаємо із зеленню.
Якщо ви замислюєтеся про те, як приготувати кальмари в сметані до святкового столу, приготуйте кальмарів у горщиках, або посипте тертим сиром і запечіть в духовці.
Якщо ви шанувальник страв з кальмарів, то не забудьте випробувати кілька смачних рецептів страв з цього молюска, таких як, наприклад, смажені , або фаршировані кальмари .