Сьогодні ви навчитеся готувати котлети з тріски, рецепт яких знають далеко не всі господині. Тріска - відома біла риба, яка не тільки корисна, але і надзвичайно смачна.
Котлети з філе тріски - рецепт класичний
Інгредієнти: тріска - 12 кг; хлібний м'якуш - 100 г; цибуля - 150 г; яйце - 1 шт.; майонез - 20 г; зелень - 20 г; масло рослинне - 20 мл; сіль, перець за смаком. Приготування Рецепт рибних котлет з тріски починається з приготування фаршу. Для цього обробити рибу, зніміть з неї шкіру, видаліть плавці і нутрощі, відокремте філе від кісток. Пропустіть нарізане філе з хлібом, цибулею і зеленню через м'ясорубку. Зелень можна взяти будь-яку: петрушку, базилік, кріп. Додайте у фарш яйце, майонез, сіль і перець.
Перед приготуванням котлет фарш повинен охолодитися в холодильнику протягом 2-3 годин. Зліпіть з охолодженого фаршу колети не дуже великої товщини, щоб вони швидко обжарились. Розігрійте олію на сковорідці і по черзі наведіть на неї котлети. Смажаться вони швидко, протягом декількох хвилин. Так як тріска сама по собі - риба жирна, у котлет виходить хрустка скориночка і соковита серцевина.
Обов'язково спробуйте зробити фішбургера з цих котлеток. Для цього між половинками кунжутною булочки покладіть тонкі кільця маринованого огірка, червоного цибулі, кропу, листя салату і шматочок плавленого сиру. Таке частування припаде до смаку всім дітям, навіть тим, які противляться рибі.
Котлети з тріски на пару
Інгредієнти: тріска - 1 кг; яйце - 1 шт.; цибуля - 100 г; борошно пшеничне - 25 г; морква - 50 г; зелень - 20 г; сіль, перець за смаком. Приготування З появою пароварок все більше людей перейшло на більш здоровий метод приготування їжі. Котлети з тріски на пару відрізняються від попереднього варіанту, проте ні в чому йому не поступаються.
Для приготування фаршу вам також доведеться обробити рибу, або купити вже готове філе. Пропустіть філе риби з цибулею через м'ясорубку. Відваріть невеликий шматочок моркви і натріть його в фарш. Цей крок можна пропустити, однак коренеплід відтіняє смак тріски і робить його більш виразним. Вбийте у фарш яйце, всипте в нього борошно, нашатковану зелень, сіль і перець, і гарненько все перемішайте.
Вилепите з фаршу котлетки і розкладіть їх на ярусах пароварки. Варити котлети стоїть на спеціальному режимі для риби. Як правило, це займає від 20 до 35 хвилин.
Якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя, то в якості гарніру для котлет з тріски на окремому ярусі пароварки можна помістити скибочки цибулі шалот, сирі гриби, шматочки моркви і картоплі. Приготування рибних котлет з тріски не займе у вас багато часу, однак ви гарантовано будете задоволені результатом.
Котлети з тріски в духовці
Інгредієнти: тріска - 12 кг; хлібний м'якуш - 100 г; цибуля - 150 г; яйце - 1 шт.; майонез - 20 г; «Пармезан» - 50 р; зелень - 20 г; масло рослинне - 20 мл; сіль, перець за смаком. Приготування Фарш для даного рецепту відрізняється від попередніх лише способом приготування. Котлети з тріски в духовці є самим ароматним і апетитним способом приготування цих рибних виробів.
Першим ділом сформуйте котлетки. Далі застеліть деко пекарської папером і розкладіть на ній вироби із фаршу. Якщо ви хочете приготувати котлети з тріски з сиром, можете посипати кульки тертим «Пармезаном». Аромат у них буде запаморочливий.
Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин, залежно від розміру і товщини котлет. Ідеальним гарніром для котлет з фаршу тріски стане овочевий салат з грибами і легкої заправкою. Якщо ви хочете влаштувати щільний і ситну вечерю, то можна приготувати картопляне пюре.
Тепер, коли ви знаєте, як приготувати котлети з тріски, ви зможете радувати вашу сім'ю смачною рибною вечерею не тільки на її основі. Спробуйте урізноманітнити меню котлетами з путасу або пікші . Приємного апетиту!