Солоно-сушені продукти: кальмари, креветки, краби та інші, вважаються прекрасною закускою до пива, але вони гарні і самі по собі. Кальмар привабливий своєрідним смаком і вмістом корисних речовин. Деяких любителів такого цінного продукту бентежить те, що в вироблених в промислових умовах солоно-сушені кальмарах, містяться харчові добавки. Код Е621 присутній на всіх пакетиках з шматочками головоногов. В якості підсилювача смаку ця добавка разом з глютаматом натрію додається в кальмари і сприяє більш тривалому зберіганню продукту. Однак, не для кого ні секрет, що всі добавки є в тій чи іншій мірі канцерогенними речовинами. Крім того, багатьох не влаштовує досить солоний смак промислових сушених морепродуктів.
Людей, які трепетно ставляться до свого здоров'я, цікавить питання: чи можна приготувати сушеного кальмара в домашніх умовах?
Звичайно, з точки зору здорового харчування краще купити свіжого кальмара і самому зробити ласощі менш ніж за півгодини.
Рецепт: кальмар сушений
Підготовка кальмара до засолюванні 1 кг свіжих кальмарів розморожується і промивається проточною водою, всі забруднення видаляються. Для того щоб легко зняти плівку з тушок кальмарів, необхідно обдати їх окропом, а потім, для контрасту, холодною водою. Плівка, а також всі нутрощі і хорда видаляються.
Приготування соляного розчину 2 столові ложки солі розводяться в літрі води. Протягом 10 годин в соляному розчині кальмар маринується.
Як приготувати сушеного кальмара?
Після засолювання поміщаємо тушки в друшляк, даємо стекти розсолу, нарізаємо кальмара тонкими кільцями. Викладаємо кільця кальмара на лист дека, встановлюємо найменшу температуру і залишаємо на 25-3 години в духовці.
Врахуйте, що перевищення температурного режиму і часу сушіння знизить смакові якості продукту і кальмар буде «гуязикам». Якщо ви віддаєте перевагу соковиті морепродукти, під час сушіння поставте в духову шафу воду в ємності.
В якості додаткової закуски до пива, рекомендуємо приготувати курячі крильця , або чіпси з лаваша .