Зараз мало знайдеться людей, які б не пробували таку рибу, як тілапія. Вона привертає гурманів своїм ніжним дієтичним м'ясом і простотою приготування. Одним з найбільш корисних і зручних способів приготування тілапії, є запікання в духовці, кілька варіантів якого ми вам запропонуємо.
Тілапія запечена в духовці
Нижче ми поділимося рецептом, як приготувати тилапию в духовці з помідорами і сиром.
Інгредієнти: філе телапии - 800 г; цибуля - 1 шт.; помідор - 2 шт.; лимон - 1/2 шт.; сир «Пармезан» - 100 г; майонез - 50 г; оливкова олія - 50 мл; сіль і чорний мелений перець - за смаком. Приготування Філе риби промийте і викладіть на робочу поверхню. Цибулю і помідори наріжте кільцями, сир натріть на дрібній тертці. Рибу посипте сіллю, перцем і при бажанні, улюбленими спеціями, збризніть лимонним соком. На деко налити трохи оливкової олії і розподіліть рівномірно по поверхні, розкладіть філе.
На кожен шматок риби покладіть кілька гуртків цибулі, трохи майонезу, а зверху кільця помідора. Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістаньте його, посипте рибу сиром і поверніть її назад в духовку ще на 10 хвилин. Готову рибу можна їсти окремо, можна з гарніром у вигляді овочевого рагу , наприклад.
Тілапія в духовці з картоплею
Інгредієнти: філе тілапії - 800 г; картопля - 800 г; помідори - 500 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; кумін - 1 ч. ложка; паприка мелена - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Для маринаду:
часник - 4 зубчики; лимонний сік - 4 ст. ложки; петрушка - 1 пучок; оливкова олія - 4 ст. ложки; кумин - 2 ч. ложки; солодка мелена паприка - 1 ч. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Спочатку приготуйте маринад: для цього змішайте в блендері всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса. Філе тілапії помийте, посоліть і залийте маринадом. Дайте йому промаринуватися протягом 20-25 хвилин.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кружальцями. Складіть її в каструлю посипте кумином, паприкою, сіллю, полити 1 ст. ложка масла і добре перемішайте. Потім викладіть на деко. Помідори, порізані кільцями, розкладіть поверх картоплі, накрийте деко фольгою і поставте в духовку. Готуйте овочі при 180 градусах 20-25 хвилин.
Після цього дістаньте деко, викладіть на картоплю з помідорами рибу, полийте її залишками маринаду, збризніть маслом і знову відправте тилапию з картоплею в духовку на 10-15 хвилин.
Тілапія в духовці у фользі
Наступний рецепт філе тілапії, запеченої у фользі в духовці, дозволить зробити вашу рибу особливо ніжною і соковитою.
Інгредієнти: тілапія - 500 г; болгарський перець - 1 шт.; помідор - 2 шт.; зелень - пучок; спеції - за смаком; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Тилапию помийте, обсушіть і покладіть на тарілку. Помідори і болгарський перець помийте і поріжте невеликими кубиками. Зелень наріжте і змішайте всі разом, як для салату, заправте маслом.
Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її маслом і викладіть на нього філе риби. Поверх нього розподіліть рівномірно салат з овочів, накрийте блюдо фольгою і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. За 10 хвилин до готовності, приберіть зверху фольгу, щоб овочі підрум'янилися, а зайва рідина випарувалася.
Тілапія з овочами в духовці
Інгредієнти: філе тілапії - 8 шт.; помідори - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; сіль і трави - за смаком. Приготування Рибу наріжте невеликими шматочками, посипати травами і укладіть у форму, змащену маслом. Цибулю наріжте півкільцями і розкладіть поверх риби, на нього викладіть помідори, порізані скибочками. Трохи посоліть все, накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте рибу з овочами 35-40 хвилин.