Вернуться назад Распечатать

Тілапія в духовці

Тілапія в духовці
Зараз мало знайдеться людей, які б не пробували таку рибу, як тілапія. Вона привертає гурманів своїм ніжним дієтичним м'ясом і простотою приготування. Одним з найбільш корисних і зручних способів приготування тілапії, є запікання в духовці, кілька варіантів якого ми вам запропонуємо.

Тілапія запечена в духовці


Нижче ми поділимося рецептом, як приготувати тилапию в духовці з помідорами і сиром.
Інгредієнти:

  • філе телапии - 800 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • сир «Пармезан» - 100 г;

  • майонез - 50 г;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе риби промийте і викладіть на робочу поверхню. Цибулю і помідори наріжте кільцями, сир натріть на дрібній тертці. Рибу посипте сіллю, перцем і при бажанні, улюбленими спеціями, збризніть лимонним соком. На деко налити трохи оливкової олії і розподіліть рівномірно по поверхні, розкладіть філе.
    На кожен шматок риби покладіть кілька гуртків цибулі, трохи майонезу, а зверху кільця помідора. Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістаньте його, посипте рибу сиром і поверніть її назад в духовку ще на 10 хвилин. Готову рибу можна їсти окремо, можна з гарніром у вигляді овочевого рагу , наприклад.

    Тілапія в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • філе тілапії - 800 г;

  • картопля - 800 г;

  • помідори - 500 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Для маринаду:

  • часник - 4 зубчики;

  • лимонний сік - 4 ст. ложки;

  • петрушка - 1 пучок;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • кумин - 2 ч. ложки;

  • солодка мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Спочатку приготуйте маринад: для цього змішайте в блендері всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса. Філе тілапії помийте, посоліть і залийте маринадом. Дайте йому промаринуватися протягом 20-25 хвилин.
    Картоплю почистіть, помийте і наріжте кружальцями. Складіть її в каструлю посипте кумином, паприкою, сіллю, полити 1 ст. ложка масла і добре перемішайте. Потім викладіть на деко. Помідори, порізані кільцями, розкладіть поверх картоплі, накрийте деко фольгою і поставте в духовку. Готуйте овочі при 180 градусах 20-25 хвилин.
    Після цього дістаньте деко, викладіть на картоплю з помідорами рибу, полийте її залишками маринаду, збризніть маслом і знову відправте тилапию з картоплею в духовку на 10-15 хвилин.

    Тілапія в духовці у фользі


    Наступний рецепт філе тілапії, запеченої у фользі в духовці, дозволить зробити вашу рибу особливо ніжною і соковитою.
    Інгредієнти:

  • тілапія - 500 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • зелень - пучок;

  • спеції - за смаком;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Тилапию помийте, обсушіть і покладіть на тарілку. Помідори і болгарський перець помийте і поріжте невеликими кубиками. Зелень наріжте і змішайте всі разом, як для салату, заправте маслом.
    Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її маслом і викладіть на нього філе риби. Поверх нього розподіліть рівномірно салат з овочів, накрийте блюдо фольгою і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. За 10 хвилин до готовності, приберіть зверху фольгу, щоб овочі підрум'янилися, а зайва рідина випарувалася.

    Тілапія з овочами в духовці


    Інгредієнти:

    Тілапія в духовці
  • філе тілапії - 8 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сіль і трави - за смаком.


  • Приготування
    Рибу наріжте невеликими шматочками, посипати травами і укладіть у форму, змащену маслом. Цибулю наріжте півкільцями і розкладіть поверх риби, на нього викладіть помідори, порізані скибочками. Трохи посоліть все, накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте рибу з овочами 35-40 хвилин.