Креветки продаються в будь-який час року, в замороженому або свіжому вигляді. У цих ракоподібних міститься багато протеїну, і вони є дуже корисним елементом в стравах. Вони прекрасно підходять в якості закуски до пива. Давайте дізнаємося з вами як смачно зварити креветки і як правильно їх чистити.
Рецепт варених креветок до пива
Інгредієнти: заморожені креветки - 500 г; вода - 1 л; зелень кропу - 50 г; лавровий лист - 1 шт.; перець горошком - 2 шт.; цибулина - 05 шт.; сіль, перець, гвоздика - за смаком; соєвий соус. Приготування Креветки розморожуємо і зливаємо з них воду через друшляк, щоб ракоподібні стали абсолютно сухими. Каструлю наповнюємо водою, додаємо пучок кропу, лавровий лист, кілька горошин перцю, очищений від лушпиння ріпчасту цибулю, гвоздику і сіль за смаком. Після закипання, кидаємо у воду креветки, накриваємо кришкою і знімаємо каструлю з вогню. Через 3 хвилини обережно зливаємо воду і подаємо креветки до домашнього пива разом з соєвим соусом.
Рецепт варених королівських креветок
Інгредієнти: світле пиво - 2 пляшки; королівські креветки - 300 г; часник - 2 зубчики; лимон - 1 шт.; лавровий лист, сіль, перець - за смаком; зелень петрушки - за бажанням. Приготування Наливаємо пиво в каструлю і ставимо на середній вогонь. Після закипання кладемо подрібнений часник, свіжу петрушку, дрібно нарізаний лимон і цибулю. Солимо, перчимо за смаком, розмішуємо і варимо хвилин 10. Після чого засипаємо королівські креветки і варимо приблизно ще стільки ж. Як тільки вони стануть рожевого кольору, вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Даємо креветкам відстоятися близько півгодини, періодично помішуючи, а потім зливаємо воду і подаємо до столу.
Рецепт приготування варених креветок
Інгредієнти: заморожені креветки - 400 г; кип'ячена вода - 1 л; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Беремо заморожені креветки і опускаємо їх в каструльку з киплячою підсоленою водою. Відварюємо протягом 5 хвилин, додаємо за смаком спеції і накриваємо кришкою. Коли креветки будуть готові, обережно зливаємо воду і чекаємо 15 хвилин, щоб вони як слід, охололи.
Тепер давайте розберемося, як чистити варені креветки. Беремо креветку, акуратно відриваємо спочатку голову, а потім хвіст. Повертаємо її так, щоб лапки були звернені до вас обличчям, тримаємо її однією рукою, а інший відриваємо від лапок хітинові пластинки і їмо м'ясо.
Любителям цих морських продуктів пропонуємо приготувати креветки у фритюрі , які сподобаються як дорослим, так і дітям.