Іноді, так хочеться порадувати себе і своїх друзів чимось смачненьким і приготувати делікатес. Давайте дізнаємося з вами цікаві рецепти креветок в паніровці.
Королівські креветки в паніровці
Інгредієнти: королівські креветки - 900 г;
соєвий соус - для маринаду.
Для кляру:
яйце - 1 шт.; сіль - за смаком; борошно пшеничне - 2 ч. ложки; панірувальні сухарі. Приготування Креветки промиваємо під водою, відокремлюємо голови, знімаємо панцир, залишаючи тільки хвостики. Потім перекладаємо в миску і поливаємо соєвим соусом. Далі готуємо кляр : в мисочці змішуємо яйце, сіль, вливаємо трохи води, всипаємо борошно і перемішуємо до утворення однорідної маси. На плоску тарілку насипаємо панірувальні сухарі. Тепер занурюємо креветку спочатку в кляр, далі паніруємо в сухарях і обсмажуємо з усіх боків на розігрітій сковороді по хвилинці. Викладаємо креветки на блюдо і подаємо до столу з часниковим або сирним соусом.
Смажені креветки в паніровці
Інгредієнти: великі креветки - 100 г; сухарі; кінза - за бажанням; сир - 200 г; цедра лимона; сіль, перець - за смаком; яйце - 2 шт.; борошно. Приготування Сухарі ретельно подрібнюємо блендером до дрібної крихти і змішуємо з тертим сиром і дрібно порізаної кінзою. Креветки очистити, видаляємо голову, виймаємо кишкову вену. Потім обвалюємо їх у борошні, стряхиваем зайве, потім у збите яйце і обвалюємо в паніровці з крихт сухарів і пармезану. Обсмажуємо креветки з кожної сторони на олії до появи хрусткої скоринки. Тепер перекладаємо їх на паперовий рушник, щоб скло зайве масло.
Тигрові креветки в паніровці
Інгредієнти: тигрові креветки - 250 г; кукурудзяне борошно - 2 ст. ложки; панірувальні сухарі - 4 ст. ложки; яйце - 2 шт.; рослинне масло - 1 ст.; вода - 05 ст. Приготування Беремо креветки, очищаємо їх від панцира, прибираємо кишкову вену, а хвостики залишаємо. Потім гарненько моєму креветки і обсушуємо рушником. Злегка збиваємо яйця, додаємо борошно, воду і ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Беремо креветку, занурюємо в кляр і посипаємо панірувальними сухарями. У каструльку наливаємо олію і ставимо на плиту розігріватися. Обсмажуємо креветки приблизно по 2 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть яскраво - золотистим. Готові креветки спочатку кладемо на паперовий рушник, а потім - на блюдо.