Вернуться назад Распечатать

Риба в вершках в духовці

Риба в вершках в духовці
Риба, приготовлена в духовці у вершках - надзвичайно ніжне і дієтичне блюдо, яке сподобається всім без винятку.

Риба з вершками в духовці


Інгредієнти:

  • минтай - 700 г;

  • сир - 200 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • сіль, солодка паприка - за смаком;

  • вершки - 200 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сухий кріп - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати рибу в вершках. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Пасеруємо на рослинній олії цибулю до золотистого кольору. У глибоку миску наливаємо вершки і додаємо за смаком будь-які спеції: солодку паприку, сушений кріп, сіль, чорний мелений перець. Все гарненько перемішуємо виделкою. Промиваємо рибу і обсушуємо за допомогою паперової серветки. Акуратно витягуємо з неї всі великі кістки і нарізаємо шматочками розміром 5 сантиметрів.
    Тепер викладаємо її на деко, солимо небагато і скроплюємо лимонним соком. Зверху укладаємо смажену цибулю і заливаємо минтай вершками . Ставимо деко в духовку заздалегідь розігріту до 180 градусів і запікаємо страву протягом 30 хвилин. Цим часом натираємо поки на крупній тертці сир і хвилин за 15 до готовності посипаємо їм запечену в вершках рибу. Відправляємо деко ще на 15 хвилин в духову шафу. Готову страву подаємо злегка охолодженим.

    Червона риба у вершках


    Інгредієнти:

  • стейки сьомги - 4 шт.;

  • вершки - 200 мл;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • зелень - для прикраси;

  • Риба в вершках в духовці

  • сіль, трави, перець - за смаком.


  • Приготування
    Шматочки червоної риби гарненько промиваємо, очищаємо від луски, посипаємо за смаком сіллю, перцем і травами. Залишаємо сьомгу хвилин на 40 маринуватися. Форму змащуємо оливковою олією і викладаємо стейки риби. Далі заливаємо все вершками і ставимо страву на 45 хвилин у духовку. Запікаємо при температурі близько 200 градусів до повної готовності. Готову, тушковану рибу у вершках подаємо на стіл, прикрасивши лимонними скибочками і посипавши подрібненою зеленню.