А чи знаєте ви, що з кефіру можна приготувати дуже смачний і ситний рибний пиріг, які чудово прикрасить не тільки обідній стіл, але і любо святкове застілля.
Рибний пиріг на кефірі і майонезі
Інгредієнти: Для тіста:
майонез - 150 мл; кефір - 150 мл; яйце - 3 шт.; сіль - за смаком; борошно - 100 р. Для начинки:
рослинна олія; філе рибне - 300 г; цибулина - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень кропу. Приготування Рецепт приготування рибного пирога на кефірі досить простий. Для початку займемося з вами тестом. Для цього кефір змішуємо з майонезом, розбиваємо яйця і кладемо щіпку солі. Все добре перемішуємо і злегка збиваємо. Борошно просіваємо і висипаємо в кефірно - майонезну суміш.
Тепер черга начинки: на рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до рум'яного кольору. Рибне філе нарізаємо шматочками і злегка підрум'янюємо в рослинній олії майже до готовності. Яйця відварюємо, очищаємо і подрібнюємо кубиками. Змішуємо цибулю з філе, додаємо варені яйця, кладемо за смаком сіль і перець. Зелень кропу промиваємо і дрібно шаткуємо.
Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо на дно половину тіста. Потім акуратно розподіляємо начинку і посипаємо її зеленню кропу. Зверху закриваємо всі рештою тестом і випікаємо рибний пиріг на кефірі в духовці протягом 1 години при температурі 180 градусів.
Рибний пиріг з консервів на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 350 г; яйце - 2 шт.; кефір - 500 мл; цукор - 1 ч. ложка; сода - щіпка; рослинне масло - 1 ст. ложка. Для начинки:
рибні консерви - 250 г; зелена цибуля - за смаком; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати рибний пиріг на кефірі. Спочатку робимо тісто. Для цього в кефір кладемо соду, перемішуємо і залишаємо постояти 5 хвилин. Цим часом збиваємо яйця з сіллю і цукром і додаємо в кефір.
Всипаємо просіяне заздалегідь борошно і вимішуємо тісто.
Далі готуємо начинку для пирога. Рибні консерви розминаємо виделкою, нарізаємо дрібненько зелений і ріпчасту цибулю. Яйця відварюємо, дрібно кришимо. З'єднуємо всі інгредієнти і перемішуємо. Наливаємо в форму частину тіста, викладаємо трохи начинки і зверху наливаємо ще трохи тесту. Таким чином, продовжуємо далі до самого кінця. Відправляємо пиріг в добре прогріту духовку і випікаємо 30 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.