Вернуться назад Распечатать

Рибний пиріг на кефірі

Рибний пиріг на кефірі
А чи знаєте ви, що з кефіру можна приготувати дуже смачний і ситний рибний пиріг, які чудово прикрасить не тільки обідній стіл, але і любо святкове застілля.

Рибний пиріг на кефірі і майонезі


Інгредієнти:
Для тіста:

  • майонез - 150 мл;

  • кефір - 150 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • борошно - 100 р.


  • Для начинки:

  • рослинна олія;

  • філе рибне - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Рецепт приготування рибного пирога на кефірі досить простий. Для початку займемося з вами тестом. Для цього кефір змішуємо з майонезом, розбиваємо яйця і кладемо щіпку солі. Все добре перемішуємо і злегка збиваємо. Борошно просіваємо і висипаємо в кефірно - майонезну суміш.
    Тепер черга начинки: на рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до рум'яного кольору. Рибне філе нарізаємо шматочками і злегка підрум'янюємо в рослинній олії майже до готовності. Яйця відварюємо, очищаємо і подрібнюємо кубиками. Змішуємо цибулю з філе, додаємо варені яйця, кладемо за смаком сіль і перець. Зелень кропу промиваємо і дрібно шаткуємо.
    Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо на дно половину тіста. Потім акуратно розподіляємо начинку і посипаємо її зеленню кропу. Зверху закриваємо всі рештою тестом і випікаємо рибний пиріг на кефірі в духовці протягом 1 години при температурі 180 градусів.

    Рибний пиріг з консервів на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшеничне борошно - 350 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • кефір - 500 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сода - щіпка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • рибні консерви - 250 г;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати рибний пиріг на кефірі. Спочатку робимо тісто. Для цього в кефір кладемо соду, перемішуємо і залишаємо постояти 5 хвилин. Цим часом збиваємо яйця з сіллю і цукром і додаємо в кефір.
    Рибний пиріг на кефірі
    Всипаємо просіяне заздалегідь борошно і вимішуємо тісто.
    Далі готуємо начинку для пирога. Рибні консерви розминаємо виделкою, нарізаємо дрібненько зелений і ріпчасту цибулю. Яйця відварюємо, дрібно кришимо. З'єднуємо всі інгредієнти і перемішуємо. Наливаємо в форму частину тіста, викладаємо трохи начинки і зверху наливаємо ще трохи тесту. Таким чином, продовжуємо далі до самого кінця. Відправляємо пиріг в добре прогріту духовку і випікаємо 30 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.