Риба, приготовлена з кабачками - дивовижно смачне і корисне блюдо, яке прикрасить не тільки повсякденний вечерю, але і святкове застілля. На гарнір до неї добре підійде відварений рис або картопля: смажений, пюре або запечений у духовці. Доповнюйте це блюдо зеленню і будь-якими свіжими овочами.
Риба в шинку
Інгредієнти: філе морської риби - 800 г; кабачки - 2 шт.; часник - 4 зубчики; сіль, приправа для риби, перець - за смаком; борошно для панірування; рослинна олія; рибний бульйон - 150 мл; сир - 50 г; кетчуп - 5 ст. ложок; кріп і петрушка - за бажанням; салатні листя - для прикраси. Приготування Отже, для приготування цього чудового блюда, рибу спочатку очищаємо, нарізаємо на шматки і виймаємо всі кістки. Отримане філе злегка додаємо сіль, перчимо і додаємо приправи. Після чого рибу обвалюють у борошні й обсмажуємо на рослинному маслечко. Тепер беремо кабачки, промиваємо їх, розрізаємо уздовж, щоб вийшли тонкі довгі скибочки. Деко промазуємо рослинним маслом і в один шар викладаємо кабачки.
Після чого змащуємо їх маслом і ставимо підрум'янюватися хвилин на десять в духовку. Потім кожен шматочок кабачка покриваємо тонким шаром кетчупу і посипаємо видавленим через прес часником. Далі на край кожного кабачка викладаємо шматочок обсмаженої риби і щільно закручуємо в рулетик. Щоб конструкція не розгорталася, заколюємо краю кабачка зубочисткою або сірником.
Після цього перекладаємо рулетики на деко, застелене пергаментом і змащений маслом. Зверху кабачки покриваємо кетчупом, виливаємо по краю форми посолений рибний бульйон і рясно посипаємо все тертим сиром. Тепер відправляємо наш страву в розігріту до 180 градусів духовку і чекаємо хвилин 30. Перед подачею на стіл, викладаємо рибу в шинку на плоску красиву тарілку, застелену салатними листям, і посипаємо свіжою рубаною зеленню.
Червона риба в шинку
Інгредієнти: кабачки - 3 шт.; помідор - 2 шт.; червона риба - 200 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; зелень кропу - 1 пучок; сіль і перець - за смаком. Приготування Кабачки миємо, акуратно обрізаємо з двох сторін і розрізаємо гострим ножем навпіл уздовж. Потім акуратно прорізаємо уздовж стінок на відстані приблизно 05 см і обережно вирізаємо всю серцевину, залишивши своєрідні човники. Далі їх злегка додаємо сіль і переходимо до приготування начинки. Цибулю подрібнюємо, помідори надрізаємо, заливаємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. М'якоть з кабачків теж рубаємо. Червону рибу шаткуємо смужками.
Тепер обсмажуємо на сковороді цибулю до прозорості, додаємо до нього м'якоть кабачків і тушкуємо все протягом 3 хвилин. Викладаємо помідори і прогріваємо ще хвилинку, помішуючи. У самому кінці додаємо червону рибу, солимо і перчимо. Розкладаємо начинку в кабачки, викладаємо в промазану форму і запікаємо в духовці приблизно 35 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.
Риба в шинку зі сметаною
Інгредієнти: філе морської риби - 600 г; кабачок - 1 шт.; сметана - 150 мл; сир - 50 г; помідор для прикраси; кріп - 1 пучок; сіль, спеції - за смаком. Приготування Кабачок миємо й нарізаємо на тонкі кружечки. Філе морської риби посипаємо спеціями і залишаємо хвилин на 10. Не втрачаючи часу дарма, змішуємо сметану з рубаним кропом і подрібненим сиром. На деко викладаємо кружечки кабачка, зверху на них кладемо філе і підсолюємо за смаком. Покриваємо рибу сметано-сирним соусом і запікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 20 хвилин. Після закінчення часу риба з кабачками готова, подаємо її з гарніром і скибочками помідора.