Тріска, запечена в духовці з сиром - страва з гарним успіхом може бути не тільки повсякденним, але і святковим. Для його приготування не потрібно багато продуктів і сил, а виходить чудово смачно і оригінально.
Тріска з помідорами і сиром
Інгредієнти: філе тріски - 800 г; цукіні - 1 шт.; помідор черрі - 250 г; сир - 200 г; селера - 50 г; часник - 2 зубчики; болгарський перець - 2 шт.; лимон - 1 шт.; томатна паста - 50 мл; оливкова олія - 100 мл Приготування Рибне філе нарізаємо невеликими скибочками, натираємо їх спеціями і сіллю, додаємо лимонний сік і перемішуємо. Помідори розрізаємо на четвертинки; перець, цукіні і подрібнюємо сир кубиками, а селеру нарізаємо тонкими кружечками. Часник дрібненько ріжемо, додаємо масло і змішуємо з іншими овочами, після чого заливаємо все томатною пастою.
У форму для запікання викладаємо рибне філе і овочі, перемішуємо. Запікаємо страву при температурі 180 градусів близько півгодини. Готову запіканку прикрашаємо зеленню і свіжими помідорками.
Тріска під сиром в духовці
Інгредієнти: тріска - 15 кг; цибулина - 4 шт.; сир - 200 г; майонез - 350 мл Приготування Нарізану шматочками рибу викладаємо у змащену маслом форму або сковороду з високими бортами. Солимо, додаємо за смаком спеції. Далі, зверху викладаємо шар кружечків цибулі і натираємо сир. Далі рівним шаром промазуємо все майонезом, наливаємо трохи води і кладемо рибу на 40 хвилин у духовку. Готова тріска, запечена в духовці з сиром і майонезом, завжди виходить прекрасною і дуже смачною.
Тріска під сиром
Інгредієнти: філе тріски - 4 шт.; молоко - 300 мл; чорний перець горошком - 4 шт.; лавровий лист - 1 шт.; масло вершкове - 50 г; борошно - 2 ст. ложки; сир - 150 г; гірчиця - 1 ч. ложка; вустерський соус - 2 ч. ложки; яєчний жовток - 2 шт.; зелень петрушки. Приготування У сотейник наливаємо молоко, кладемо чорний перець горошком і лавровий листок. Потім укладаємо в один шар рибне філе, доводимо до кипіння, накриваємо і проварюємо на маленькому вогні 3 хвилини до готовності риби.
Після цього, акуратно виймаємо тріску, перекладаємо у вогнетривку форму, промазану вершковим маслом. Окремо у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і обережно вливаємо проціджене молоко, в якому тушкувалась риба. Готовий соус тримаємо на вогні 2 хвилини, потім знімаємо з плити, додаємо сир, гірчицю, вустерський соус, жовтки і петрушку, добре перемішуємо до однорідності.
Духовку розігріваємо до 250 градусів. Рибу заливаємо соусом і запікаємо 15 хвилин до золотистого кольору. Подаємо тріску з сиром з картопляним пюре і овочами.