Вернуться назад Распечатать

Тріска, запечена з сиром

Тріска, запечена з сиром
Тріска, запечена в духовці з сиром - страва з гарним успіхом може бути не тільки повсякденним, але і святковим. Для його приготування не потрібно багато продуктів і сил, а виходить чудово смачно і оригінально.

Тріска з помідорами і сиром


Інгредієнти:

  • філе тріски - 800 г;

  • цукіні - 1 шт.;

  • помідор черрі - 250 г;

  • сир - 200 г;

  • селера - 50 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • томатна паста - 50 мл;

  • оливкова олія - 100 мл


  • Приготування
    Рибне філе нарізаємо невеликими скибочками, натираємо їх спеціями і сіллю, додаємо лимонний сік і перемішуємо. Помідори розрізаємо на четвертинки; перець, цукіні і подрібнюємо сир кубиками, а селеру нарізаємо тонкими кружечками. Часник дрібненько ріжемо, додаємо масло і змішуємо з іншими овочами, після чого заливаємо все томатною пастою.
    У форму для запікання викладаємо рибне філе і овочі, перемішуємо. Запікаємо страву при температурі 180 градусів близько півгодини. Готову запіканку прикрашаємо зеленню і свіжими помідорками.

    Тріска під сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • тріска - 15 кг;

  • цибулина - 4 шт.;

  • сир - 200 г;

  • майонез - 350 мл


  • Приготування
    Нарізану шматочками рибу викладаємо у змащену маслом форму або сковороду з високими бортами. Солимо, додаємо за смаком спеції. Далі, зверху викладаємо шар кружечків цибулі і натираємо сир. Далі рівним шаром промазуємо все майонезом, наливаємо трохи води і кладемо рибу на 40 хвилин у духовку. Готова тріска, запечена в духовці з сиром і майонезом, завжди виходить прекрасною і дуже смачною.

    Тріска під сиром


    Інгредієнти:

  • філе тріски - 4 шт.;

  • молоко - 300 мл;

  • чорний перець горошком - 4 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сир - 150 г;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • вустерський соус - 2 ч. ложки;

  • яєчний жовток - 2 шт.;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    У сотейник наливаємо молоко, кладемо чорний перець горошком і лавровий листок. Потім укладаємо в один шар рибне філе, доводимо до кипіння, накриваємо і проварюємо на маленькому вогні 3 хвилини до готовності риби.
    Тріска, запечена з сиром
    Після цього, акуратно виймаємо тріску, перекладаємо у вогнетривку форму, промазану вершковим маслом. Окремо у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і обережно вливаємо проціджене молоко, в якому тушкувалась риба. Готовий соус тримаємо на вогні 2 хвилини, потім знімаємо з плити, додаємо сир, гірчицю, вустерський соус, жовтки і петрушку, добре перемішуємо до однорідності.
    Духовку розігріваємо до 250 градусів. Рибу заливаємо соусом і запікаємо 15 хвилин до золотистого кольору. Подаємо тріску з сиром з картопляним пюре і овочами.