Тріска - дуже корисний і дієтичний продукт, позитивно впливає на здоров'я людини. Який у ній міститься вітамін В12 чудово впливає на кровотворення, а вітамін В6 зміцнює нервову систему. Давайте розглянемо з вами як приготувати тріску з овочами. А на гарнір до цього блюда краще всього подати кабачки і відварна картопля .
Рецепт тріски з овочами
Інгредієнти: філе тріски - 500 г; капуста білокачанна - 200 г; морква - 1 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; сіль - за смаком; борошно - 2 ст. ложки; свинячий жир - 2 ст. ложки; вода - 3 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; мелений чорний перець - за смаком; білий соус - 250 мл; селера - 05 шт. Приготування Давайте розберемося, як тушкувати тріску з овочами. Беремо рибу, обробляємо на філе і нарізаємо кожен на невеликі порційні шматочки, або готуємо тріску стейками. Далі готуємо овочі: очищаємо їх, шаткуємо соломкою і перекладаємо в каструлю з розігрітим свинячим жиром.
Тепер вливаємо трохи води і тушкуємо хвилин 5. Рибу підсолюємо, кладемо зверху на овочі, заправляємо сіллю, білим соусом , перцем і готувати, періодично помішуючи протягом 25 хвилин на слабенькому вогні при закритій кришці. Перед подачею на стіл тріску викладаємо на блюдо, поливаємо маринадом і подаємо разом з тушкованими овочами в гарячому вигляді.
Рецепт приготування тріски з овочами
Інгредієнти: кабачки - 200 г; гриби - 200 г; болгарський перець - 1 шт.; морква - 1 шт.; тріска - 500 г; борошно - 50 р; оливкова олія - 40 мл; лайм - 1 шт.; спеції - за смаком. Приготування Спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього кабачок і моркву чистимо від шкірки, солодкий болгарський перець промиваємо і обробляємо від насіння і плодоніжки. Тепер нарізаємо овочі невеликими шматочками і відставляємо в сторону. Лайм промиваємо, витираємо
рушником і розбираємо на маленькі часточки. Рибу обробляємо, нарізаємо стейки або філе порційними шматочками, солимо за смаком і обвалюють у пшеничному борошні. За бажанням можете додати будь-які сушені ароматні трави на свій смак.
Далі розігріваємо на сковороді оливкове масло, підсмажуємо рибу з обох боків до рум'яної скоринки. На іншій сковороді пасеруємо злегка овочі, солимо за смаком. Тепер перекладаємо рибу до овочів, підливаємо трохи води і тушкуємо протягом 5 хвилин до повної готовності. Готову рибку перекладаємо на тарілки і до кожної порції подаємо шматочок лайма. Ось і все, прекрасний вечеря з тріски з овочами готовий!