Під час Великого суворого посту єдиний дозволений продукт тваринного походження - це, звичайно ж, риба. Тріска, зроблена в пароварці - оригінальне дієтичне блюдо. Риба на пару виходить досить соковитою і дивовижно ніжною. Така страва може подаватися як самостійне або бути основою різноманітних дієтичних рибних страв.
Рецепт тріски на пару по-китайськи
Інгредієнти: філе тріски - 500 г; свіжий корінь імбиру - 3 см; цибуля зелена; кінза - 1 пучок; соєвий соус - 3 ст. ложки; кунжутна олія - 3 ст. ложки; морська сіль - 1 ч. ложка. Приготування Шматочки філе промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, натираємо сіллю і тертим імбиром. Після цього перекладаємо рибу в пароварку і готуємо хвилин 5-7. Цим часом шаткуємо поки очищену цибулину і кінзу. У сковороді нагріваємо кунжутне масло. Рибу з пароварки перекладаємо в миску, поливаємо соєвим соусом, посипаємо цибулею і перемішуємо. Коли масло добре розжариться, поливаємо їм тріску і розмішуємо так, щоб всі шматочки рівномірно вкрилися маслом.
Тріску на пару в мультиварці
Інгредієнти: тріска (філе) - 350 г; консервована солодка кукурудза - 50 г; морква - 50 г; стручкова квасоля - 50 г; болгарський перець - 50 г; вода - 05 л; спеції, приправи - за смаком. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати тріску на пару. Філе тріски приправляємо за смаком спеціями для риби, солимо і перчимо з обох сторін. Моркву очищаємо і натираємо на крупній терочке. Болгарський перчик обробляємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Квасоля заливаємо водою і відварюємо до напівготовності, після чого зливаємо всю рідину.
Тепер беремо один шматочок рибного філе, викладаємо його в чашу мультиварки, зверху кладемо терту моркву, шар консервованої кукурудзи, відвареної квасолі, а зверху болгарський перчик. Накриваємо все другим шматочком рибного філе, наливаємо трохи води, встановлюємо чашу і виставляємо режим «Варка на пару» на 30 хвилин. Готову тріску з овочами на пару,
перекладаємо на блюдо, обережно нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу.
Тріску на пару в пароварці
Інгредієнти: філе тріски - 400 г; спеції - за смаком. Приготування Філе тріски нарізаємо порційними шматками, викладаємо в пароварку, солимо і перчимо за смаком. Готуємо рибку 30 хвилин до повної готовності. Одночасно з філе тріски ви можете зробити на пару картопельку або овочевий гарнір.