Вернуться назад Распечатать

Тріску на пару

Тріску на пару
Під час Великого суворого посту єдиний дозволений продукт тваринного походження - це, звичайно ж, риба. Тріска, зроблена в пароварці - оригінальне дієтичне блюдо. Риба на пару виходить досить соковитою і дивовижно ніжною. Така страва може подаватися як самостійне або бути основою різноманітних дієтичних рибних страв.

Рецепт тріски на пару по-китайськи


Інгредієнти:

  • філе тріски - 500 г;

  • свіжий корінь імбиру - 3 см;

  • цибуля зелена;

  • кінза - 1 пучок;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • кунжутна олія - 3 ст. ложки;

  • морська сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Шматочки філе промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, натираємо сіллю і тертим імбиром. Після цього перекладаємо рибу в пароварку і готуємо хвилин 5-7. Цим часом шаткуємо поки очищену цибулину і кінзу. У сковороді нагріваємо кунжутне масло. Рибу з пароварки перекладаємо в миску, поливаємо соєвим соусом, посипаємо цибулею і перемішуємо. Коли масло добре розжариться, поливаємо їм тріску і розмішуємо так, щоб всі шматочки рівномірно вкрилися маслом.

    Тріску на пару в мультиварці


    Інгредієнти:

  • тріска (філе) - 350 г;

  • консервована солодка кукурудза - 50 г;

  • морква - 50 г;

  • стручкова квасоля - 50 г;

  • болгарський перець - 50 г;

  • вода - 05 л;

  • спеції, приправи - за смаком.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати тріску на пару. Філе тріски приправляємо за смаком спеціями для риби, солимо і перчимо з обох сторін. Моркву очищаємо і натираємо на крупній терочке. Болгарський перчик обробляємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Квасоля заливаємо водою і відварюємо до напівготовності, після чого зливаємо всю рідину.
    Тепер беремо один шматочок рибного філе, викладаємо його в чашу мультиварки, зверху кладемо терту моркву, шар консервованої кукурудзи, відвареної квасолі, а зверху болгарський перчик. Накриваємо все другим шматочком рибного філе, наливаємо трохи води, встановлюємо чашу і виставляємо режим «Варка на пару» на 30 хвилин. Готову тріску з овочами на пару,
    Тріску на пару
    перекладаємо на блюдо, обережно нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу.

    Тріску на пару в пароварці


    Інгредієнти:

  • філе тріски - 400 г;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Філе тріски нарізаємо порційними шматками, викладаємо в пароварку, солимо і перчимо за смаком. Готуємо рибку 30 хвилин до повної готовності. Одночасно з філе тріски ви можете зробити на пару картопельку або овочевий гарнір.