Як смачно і швидко приготувати оригінальне і смачне рибне блюдо? Пропонуємо вашій увазі цікаві і прості рецепти тріски під польським соусом в домашніх умовах.
Тріска по-польськи в мультиварці
Інгредієнти: тріска - 800 г; цибулина - 1 шт.; курне яйце - 4 шт.; коріння петрушки - 1 шт.; вершкове масло - 70 г; вода - 800 мл; лимон - 1 шт.; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати тріску по-польськи. Отже, перед приготуванням страви рибу гарненько промиваємо, чистимо і нарізаємо на порційні шматочки. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями, крупно рубаємо корінь петрушки. Тепер готуємо спочатку рибу, а потім робимо соус до неї. Тріску кладемо в чашу мультиварки, наливаємо туди кип'яченої води, додаємо нашатковану цибулю, корінь петрушки, посипаємо сіллю і спеціями за смаком. Готуємо рибу 40-50 хвилин, вибравши програму «Гасіння».
Тепер давайте зробимо соус: розтоплюємо в бульйоні маслечко, в якому тушкувалась рибка, ріжемо кубиками очищені і зварені круто яйця, додаємо подрібнену свіжу зелень. Рибу після приготування перекладаємо на тарілку, скроплюємо соком лимона. Окремо подаємо соус, яким рясно поливаємо тріску. Як гарнір краще всього використовувати картопляне пюре або відварна картопля.
Тріска по-польськи в духовці
Інгредієнти: куряче яйце - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; молоко - 300 мл; масло вершкове - 50 г; сіль. Приготування Рецепт приготування тріски по-польськи, досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, рибку очищаємо від луски, нутрощів, кісток, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Курячі яйця відварюємо, очищаємо і залишаємо остигати. Шматочки риби викладаємо у форму для запікання, додаємо подрібнену цибулю і заливаємо молоком, змішаним з одним сирим яйцем. Зверху посипаємо нарізаними кубиками вареними яйцями і відправляємо в духовку. Через 15 хвилин додаємо вершкове масло, перемішуємо і готуємо ще протягом півгодини. Ось і все, тріска з соусом по-польськи готова.
Рецепт тріски по-польськи
Інгредієнти: філе тріски - 500 г; цибулина - 100 г; морква - 1 шт.; вершкове масло - 25 г; лавровий лист - 2 шт.; варені яйця - 2 шт.; зелень; спеції - за смаком. Приготування Овочі промиваємо, обсушуємо і очищаємо. Після цього кладемо цибулю і моркву в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо лавровий листок, сіль і перчик горошком. Ставимо посуд на вогонь, чекаємо, поки закипить, і обережно опускаємо в овочевий бульйон очищене філе тріски. Варимо рибу на слабенькому вогні хвилин 10.
Варені яйця чистимо від шкаралупи і подрібнюємо кубиками. Зелень дрібненько шаткуємо. По закінченні часу виймаємо тріску з каструлі, остуджуємо і ріжемо на шматочки. Вершкове масло розтоплюємо в каструлі, додаємо яйця і трохи бульйону. На тарілку викладаємо готове картопляне пюре, зверху рибу і поливаємо соусом.
Тріска по-польськи в пароварці
Інгредієнти: філе тріски - 800 г; яйце - 2 шт.; оливкова олія - 50 мл; петрушка - 100 г; лавровий лист - 1 шт.; чорний перець горошком - 5 шт.; спеції - за смаком. Приготування Філе тріски шаткуємо на невеликі порційні шматки. У воду в пароварку кидаємо лавровий лист, горошини чорного перцю і додаємо корінь петрушки. Потім викладаємо тріску, солимо, перчимо і готуємо рибу хвилин 30. Одночасно з цим, відварюємо в пароварці яйця, потім очищаємо їх від шкаралупи, нарізаємо кубиками і змішати з подрібненою зеленню петрушки. Заправляємо оливковою олією, лимонним соком і підсолюємо. Готову тріску акуратно перекладаємо на тарілки і промазуємо рясно приготованим соусом. Подаємо страву з картопляним пюре.