Серед усіх морських риб популярністю користується саме тріска. М'ясо цієї риби дуже поживне, смачне, корисне і доступне. Єдиним мінусом тріски вважається її сухість, тому краще всього приготувати її під соусом або маринадом. Давайте дізнаємося з вами рецепти створення страв з тріски під маринадом.
Тріска під маринадом в мультиварці
Інгредієнти: тріска (філе) - 1 кг; морква - 5 шт.; цибулина - 4 шт.; борошно - 05 склянки; вода - 1 ст.; томатна паста - 05 л; запашний перець, сіль - за смаком; гвоздика - 4 шт.; лавровий лист - 2 шт.; білий винний оцет - 1 ст. ложка; цукровий пісок - 1 ст. ложка; свіжа зелень за бажанням. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати тріску під маринадом. Отже, рибне філе заздалегідь розморожуємо і нарізаємо на невеликі прямокутні шматочки. Потім обсмажуємо рибу з обох сторін в рослинному маслечко в мультиварці, виставивши режим «Випічка». Готове філе акуратно перекладаємо на тарілку, а в мультиварочную чашу кладемо очищений і нашатковану цибульку півкільцями. Злегка обсмажуємо його на тому ж режимі до напівготовності і перекладаємо на тарілку.
Моркву чистимо, подрібнюємо соломкою, пасеруємо до напівготовності, викладаємо до неї цибулю, додаємо томатну пасту і всі спеції, крім оцту. Тепер заливаємо водою, закриваємо кришкою, доводимо до кипіння і переставляємо прилад на режим «Гасіння». Готуємо 10 хвилин, а потім додаємо оцет, рибу, свіжу зелень, перемішуємо і тушкуємо ще близько години.
Філе тріски під маринадом
Інгредієнти: тріска - 600 г; сіль, перець. Для маринаду:
кип'ячена вода - 250 мл; оцет - 200 мл; корінь петрушки і селери - по смаку. Приготування Для приготування страви, беремо тріску, розрізаємо на порційні шматочки і опускаємо їх у маринад, де риба буде пропитиватся протягом 5 годин. Такий маринад робиться досить просто і швидко. Для цього кип'ятимо в каструльці воду з оцтом, додаємо дрібно нарубані коріння селери і петрушки. Потім готовий маринад остуджуємо і опускаємо в нього рибу. Після цього, злегка філе обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку. Варену тріску під маринадом подаємо на стіл з готовим рибним соусом, що можете придбати в магазині або приготувати самим в домашніх умовах.
Тріска під маринадом в духовці
Інгредієнти: філе тріски - 1 кг; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; томатна паста чи консервовані помідори - за смаком. Приготування Отже, для приготування тріски під маринадом спочатку давайте приготуємо маринад для риби. Для цього беремо овочі, промиваємо їх і чистимо. Цибульку і моркву нарізаємо тонкою соломкою, або натираємо на крупній терочке. Болгарський перчик обробляємо від серцевини, насіння і дрібно шаткуємо. Якщо ви використовуєте консервовані помідори, знімаємо з них шкірку і подрібнюємо вилочкою. Якщо ж у вас томатна паста, то нам знадобиться приблизно 1 столова ложка.

Обсмажуємо цибулька і морквою на олії масло, додаємо перець і кладемо томатну пасту. Обжарку гарненько підсолюємо, перчимо за смаком і тушкуємо при закритій кришці на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Потім беремо форму для запікання, на дно викладаємо частину овочевого маринаду, зверху покриваємо всі шматочки рибного філе, посипаємо сіллю і відправляємо в духовку. Готуємо тріску близько 20 хвилин. Готову рибу розламуємо злегка ножем або дерев'яною лопаткою, щоб страва ввібрало в себе весь аромат маринаду. Залишився маринад кладемо поверх риби і відставляємо в сторону на 15 хвилин, щоб тріска трохи настоялася. Прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо страву на стіл.