Напевно багато домогосподарки не рідко задавалися питанням «як смачно приготувати коропа?». Ми підготували відповідь на це питання в нашій сьогоднішній статті, так що якщо у вашому холодильнику завалявся короп, або його ікра, то ми готові запропонувати вам кілька рецептів страви на їх основі, які неодмінно припадуть до смаку усій родині.
Як приготувати юшку з коропа?
Інгредієнти: короп (голова, хвіст, ікра); ріпчаста цибуля - 2 шт.; картопля - 4-5 шт.; морква - 2 шт.; часник - за смаком; зелень; сіль, перець. Приготування У каструлю наливаємо 5-6 літрів води і кладемо надрізані головки цибулі, очищену і грубо нарізану моркву і кубики картоплі. Солимо і перчимо воду, залишаємо овочі вариттся до напівготовності.
Голову коропа очищаємо від зябер і очей, ретельно промиваємо. Кладемо голову, хвіст і плавники у воду. Не зайвим буде і шматочок рибного філе або стейк. Як тільки овочі і риба будуть готові. Дайте вусі настоятися 15-20 хвилин під кришкою, потім видаліть супу голову, хвіст і плавники, м'ясо розберіть виделкою і поверніть назад в каструлю. Залишається юшку заправити подрібненим часником і зеленню, і можна подавати до столу.
Якщо вас цікавить, як приготувати коропа в мультиварці, то у нас є відповідь: занурте всі інгредієнти в миску і залийте водою, виставте режим «Гасіння» на 40 хвилин, а після насолоджуйтеся ароматною юшкою.
Як приготувати дзеркального коропа в сметані?
Інгредієнти: дзеркальний короп - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; помідори - 2 шт.; сметана - 5-6 ст. ложок; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; суміш спецій для риби - 1 ч. ложка. Приготування Карпа миємо і чистимо від нутрощів і луски. Натираємо рибу спеціями зовні і зсередини. На сковороду наливаємо масло і кладемо на нього рибу. Смажимо коропа до золотистого кольору з обох сторін. Поки риба обсмажується, цибулю і помідори нарізаємо кільцями. Цибулю також попередньо обсмажуємо до м'якості і кладемо його навколо риби. На обсмажену цибулю викладаємо півкільця томатів. Змащуємо рибу і овочі товстим шаром сметани і відправляємо все в розігріту до 220 градусів духовку запікатися до золотистого кольору.
Як приготувати фаршированого коропа у фользі?
Інгредієнти: короп - 1 шт.; очищені креветки - 150 г; часник - 1 зубчик; плавлений сир - 200 г; зелень (кріп) - 1 пучок; вершки - 100 мл; сіль, перець; лимонний сік. Приготування Карпа чистимо, збризкуємо лимонним соком і натираємо сіллю з перцем.
Креветки відварюємо до готовності і змішуємо з плавленим сиром , вершками, подрібненим часником і зеленню. Фаршируємо карпа сирною масою і обертаємо фольгою. Запікаємо рибу при 220 градусах 20-30 хвилин (залежно від розміру), а після даємо підрум'янитися вже без фольги під грилем.
Як приготувати оладки з ікри коропа?
Інгредієнти: ікра коропа - 500 г; яйця - 2 шт.; мука - 4 ст. ложки; сметана - 1 ст. ложка; сода - на кінчику ножа; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед приготуванням, ікру коропа необхідно ретельно промити під тонким струменем холодної води. Промиту ікру слід додатково перевірити на наявність залишків кров'яних згустків, або луски. Ікру збиваємо виделкою, щоб відокремити ікринки один від одного.
Після, солимо і перчимо икорную масу, додаємо в неї борошно і два яйця, ложку сметани і трохи соди. Ще раз ретельно все перемішуємо.
На сковороді розігріваємо рослинне масло (не надто багато, оладки не повинні в ньому плавати) і за допомогою столової ложки розкладаємо порції оладок. Смажимо оладки з обох боків до золотистого кольору, а готові оладки кладемо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру. Подаємо оладки з ікри коропа зі сметаною і зеленню, поки вони ще гарячі.