Варіантів приготування коропа існує безліч, але найбільш популярними вважаються рецепти запікання риби на подушці з лука, зі сметаною, лимоном та іншими смакотою. Якщо ви все ще не вирішили, що приготувати сьогодні на вечерю, то повірте запекти коропа в духовці - ідеальне рішення, а ми поділимося рецептами.
Рецепт приготування коропа в духовці на подушці з карамелізованого лука
Інгредієнти: короп - 1-13 кг; ріпчаста цибуля - 1 кг; сіль, перець - за смаком; паприка - 2 ч. ложки; рослинна олія - 4 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; сік 1/2 лимона. Приготування Зараз розповімо, як приготувати коропа у духовці. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо туди подрібнену цибулю. Обсмажуємо цибулю 10-15 хвилин до м'якості, але не доводячи до золотистого кольору. Солимо і перчимо цибулю, додаємо паприку.
Деко змащуємо олією і викладаємо в нього обсмажену цибулю. Карпа чистимо, миємо, натираємо сіллю і перцем і викладаємо поверх цибулевої подушки. У мисці змішуємо борошно і лимонний сік з 1/2 ст. води. Виливаємо отриману суміш на рибу і ставимо деко в духовку. Короп на цибулевої подушці буде готовий після запікання при 180 градусах 1 годину. У разі, якщо цибуля стане пересихати під час запікання, долийте на деко кілька столових ложок води.
Подаємо готову рибу зі свіжим хлібом, келихом вина або пива.
Рецепт фаршированого дзеркального коропа в духовці
Інгредієнти: дзеркальний короп - 1 шт. (2-25 кг); морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; черства булка - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; лимонний сік; петрушка - 1 пучок. Приготування Перед фаршем коропа слід очистити від кісток, для цього рибу потрошимо, черевну порожнину промиваємо і розкриваємо як книжку. Проводимо ножем уздовж хребта, намагаючись не зачепити шкіру, і дістаємо хребет разом з кістками. За допомогою столової ложки (щоб, знову-таки, не пошкодити шкіру) знімаємо з шкіри все м'ясо. Черству булочку заливаємо молоком або водою, а після пропускаємо через м'ясорубку. Аналогічним чином робимо і з рибним філе.
Цибулю і натерту на дрібній тертці моркву обсмажуємо на рослинній олії до м'якості і також додаємо до рибного фаршу. Солимо і перчимо фарш за смаком, додаємо рубану зелень і лимонний сік. Заповнюємо риб'ячу шкіру начинкою і складаємо зубочистками. Запікаємо коропа при 200 градусах 35-40 хвилин.
Простий рецепт приготування коропа в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу ніжні і вершкові страви, то цей рецепт обов'язково повинен зберегтися у вашій кулінарній книзі. Традиційне польське блюдо з коропа з вершками, перевірено століттями і тепер готова порадувати вас і вашу родину.
Інгредієнти: короп - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 5 ст. ложок; гриби - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; борошно - 150 г; сметана - 2 ст. ложки; сухе біле вино - 1 келих; сік 1/2 лимона. Приготування Карпа потрошимо і чистимо від луски. Промиваємо рибу і відокремлюємо філе. Натираємо філе сіллю і перцем і залишаємо в холодильнику на ніч.
У сковороді розігріваємо столову ложку олії і обсмажуємо на неї нарізані гриби і цибулю, близько 10 хвилин або до м'якості.
В окремій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Додаємо до борошна трохи води, щоб отримати густий однорідний соус, а потім кладемо сметану, наливаємо вино і лимонний сік. Як тільки соус стане густим, кладемо в нього обсмажені гриби і прибираємо з вогню.
Філе коропа обвалюємо в борошні і смажимо на вершковому маслі до золотистого кольору. Обсмажені шматочки кладемо на деко для запікання, заливаємо вершково - грибним соусом і ставимо випікатися при 200 градусах 20 хвилин.