Скумбрія дуже ніжна і жирна риба, яка знайшла прихильників по всьому світу завдяки своєму приголомшливому смаку. Ця прекрасна риба як сама по собі, так і в доповненні з начинкою, якою її можна нафарширувати. Процес фарширування не криє особливих премудростей і ми готові довести вам це рецептами з нашої статті.
Фарширована скумбрія з цибулею і морквою, запечена в духовці
Інгредієнти: скумбрія - 1шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; лимон - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Рибку потрошимо, зрізаємо з неї плавники і ретельно промиваємо черевну порожнину. Натираємо підготовлену тушку сіллю і перцем, поливаємо соком 1/2 лимона і залишаємо на час приготування начинки.
Для начинки цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до готовності. Наповнюємо пассеровкой черевну порожнину риби і обертаємо скумбрію фольгою. Ставимо рибу в духовку, розігріту до 180 градусів.
Фарширована скумбрія, запечена у фользі , буде готова через 35 хвилин, після чого її можна подавати до столу з часточкою лимона.
Скумбрія, фарширована грибами і овочами, з желатином
Інгредієнти: скумбрія - 1 тушка (500-600 г); гриби - 100 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; свіжа петрушка; желатин - 1 ст. ложка; сіль, перець, приправа для риби. Приготування Скумбрію потрошимо, черевну порожнину ретельно промиваємо, відрізаємо голову і плавники. Надрізавши рибину вздовж хребта, акуратно витягаємо і його. Пінцетом видаляємо кістки. Протираємо риб'ячу тушку сухими серветками. Підготовлену скумбрію посипаємо сіллю, перцем і приправами для риби.
Гриби подрібнюємо в блендері і швидко обсмажуємо, до повного випаровування вологи. Моркву і цибулину натираємо на тертці і також смажимо до м'якості. Змішуємо овочі з грибами, додаємо в суміш рубану зелень.
Тепер риб'ячу тушку кладемо шкірою вниз і посипаємо желатином. Викладаємо в центр риби начинку і звертаємо тушку, повертаючи їй колишній вигляд. Заколюємо стінки черевця зубочистками і щільно загорнути рибу фольгою. Відварюємо рибу у фользі 30 хвилин, після чого ставимо в холодильник під гніт. На наступний день нарізаємо скумбрію порційними шматками і подаємо до столу.
Скумбрія, фарширована плавленим сиром і крабовими паличками
Інгредієнти: скумбрія - 1 шт.; крабові палички - 2 шт.; плавлений сир - 1 брикет; сіль, перець - за смаком; часник - 1 зубчик; кріп подрібнений - 1 ч. ложка. Приготування Рибу чистимо, видаляємо хребет і кістки, потрошимо. Натираємо тушку сіллю і перцем. Плавлений сир натираємо на тертці і змішати з подрібненим часником і зеленню. У черевну порожнину риби кладемо крабові палички і сирну суміш, щільно загорнути рибу харчовою плівкою. Відварюємо скумбрію в киплячій воді 30 хвилин, після чого охолоджуємо і нарізаємо тушку порційними шматками.
Рецепт скумбрії, фарширований рисом
Інгредієнти: скумбрія - 1 шт.; рис - 50 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; лимон - 1 шт.; томат - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 1 шт. Приготування Рибу потрошимо, зробивши надріз зі спини. Неодмінно витягаємо хребет і кістки. Чистий порожнину натираємо сіллю і перцем.
Цибулю і моркву натираємо на тертці і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. За 1-2 хвилини до готовності на сковороду додаємо подрібнений часник і лавровий лист.
Рис відварюємо до готовності і змішуємо з пасерованими овочами. Отриманою сумішшю фаршируємо рибу. Поверх фаршу розкладаємо кільця томату. Загорнути рибу фольгою, залишаючи місце фарширування відкритим. Запікаємо скумбрію 15 хвилин при 200 градусах, перед подачею поливають рибу лимонним соком.