Оселедець відноситься до однієї з найбільш корисних риб, адже у своєму складі вона містить жирні кислоти Омега-3 які надзвичайно корисні для нашого організму. У цій статті ми вам розповімо, як приготувати оселедець в духовці.
Оселедець, запечена в духовці з овочами
Інгредієнти: свіжоморожена оселедець - 4 шт.; картопля - 300 г; морква - 200 г; цибуля - 1 шт.; майонез - 4 ст. ложки; куркума, майоран, червоний гострий перець, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки. Приготування Оселедець розморожуємо, миємо й чистимо. Потім натираємо сіллю і перцем. Овочі чистимо і нарізаємо скибочками, складаємо їх в окрему ємність. У невеликій мисочці змішуємо приправи і майонез. Половиною цієї суміші змащуємо овочі, а другою половиною - рибу. В рукав для запікання викладаємо рибу, навколо - овочі, кінці скріплюємо кліпсами. Поміщаємо рукав на деко. Духовку нагріваємо до температури 180 градусів і запікаємо рибу з овочами близько 1 години. Перед подачею до столу поливаємо її соком, що утворився в процесі випічки.
Оселедець в духовці у фользі
Інгредієнти: оселедець - 2 шт.; печериці - 100 г; яйця - 1 шт.; тертий хрін - 1 ч. ложка; подрібнена петрушка; цибуля шалот - 2 шт.; розм'якшене вершкове масло - 30 г; сіль. Приготування Оселедець моєму, очищаємо і потрошимо. Яйце відварюємо круто, очистити і дрібно рубаємо. Цибулю чистимо і дрібно кришимо. Печериці ріжемо кубиками. Змішуємо яйце, цибулю і гриби, додаємо подрібнену петрушку, сіль і перемішуємо. Отриманою сумішшю начиняємо оселедця. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з хріном. Розподіляємо суміш по 2 аркуші фольги. Зверху укладаємо фаршировану оселедець і загортаємо у фольгу. При температурі 200 градусів запікаємо в духовці 25-30 хвилин. До столу подаємо прямо у фользі, щоб не витікав сік, що утворився.
Рецепт оселедця в духовці
Інгредієнти: оселедець - 3 шт.; рослинна олія - 30 мл; соус соєвий - 30 мл; цукор - 4 ч. ложки; лимонний сік; сіль, чорний мелений перець. Приготування Спочатку готуємо соус: змішуємо олію, соєвий соус, сік лимона, цукор, додаємо за смаком сіль і перець. Оселедець моєму і потрошимо . У черевце наливаємо столову ложку отриманого соусу і укладаємо тушку на лист на фольгу. І зверху поливаємо соусом. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Смажена оселедець, запечена в духовці
Інгредієнти: оселедець - 1 шт.; рослинна олія - 60 мл; панірувальні сухарі - 50 г; борошно - 30 г; лимон - 1 шт.; яйця - 2 шт.; сіль. Приготування Оселедець ділимо вздовж хребта на 2 частини, скроплюємо соком лимона і залишаємо приблизно на годину. Потім посипаємо сіллю, обвалюємо в борошні, потім у збитих яйцях і панірувальних сухарях. Обсмажуємо оселедець на олії до рум'яної скоринки, а потім укладаємо на деко і доводимо до готовності в духовці при температурі 180 градусів приблизно 10-15 хвилин.