М'ясо морських гребінців чудово ніжне, і має злегка солодкуватий приємний присмак. Ці морепродукти широко використовують в кулінарії. Крім цього їх ще можна вживати і повністю сирими, що набагато корисніше. Побалуйте свого коханого, влаштувавши романтичну вечерю при свічках і приготувавши вишукане і незвичайне блюдо з морських гребінців в вершковому соусі .
Гребінці у вершковому соусі
Інгредієнти: морський гребінець - 300 г; вершки - 200 мл; борошно - 2 ст. ложки; вода - 100 мл; плавлений сирок - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; селера, сушений кріп, орегано, сіль - за смаком; масло вершкове. Приготування Вершкове масло раскаливаем заздалегідь і пасеруємо до золотистого кольору видавлений через прес часник. Потім вливаємо трохи води і викладаємо нарізаний пластинками плавлений сирок. Вершки збиваємо, додаємо борошно і виливаємо отриману суміш в каструльку тонким струменем.
Додаємо сушену зелень і все солимо за смаком. Ретельно перемішуємо соус і як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, додаємо морські гребінці і тушкуємо їх 15 хвилин на середньому вогні. На гарнір подаємо рис, макаронні вироби, овочі або відварна картопля.
Рецепт гребінців у вершковому соусі
Інгредієнти: морські гребінці - 200 г; жирні вершки - 200 мл; біле сухе вино - 100 мл; сир - 100 г; часник - 3 зубчики; масло вершкове - 50 г; борошно - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати морські гребінці в вершковому соусі. Отже, морепродукти гарненько промиваємо, ретельно обсушуємо рушником і обвалюємо кожен в столовій ложці пшеничного борошна. Потім беремо сковороду, наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і опускаємо всього на хвилиночку очищені і роздавлені зубчики часнику. Після цього часничок виймаємо і пасеруємо в ароматизованих масло до золотавого кольору морські
гребінці.
Далі обережно всипаємо борошно, акуратно перемішуємо, вливаємо тонким струмком біле сухе вино, хвилини через 3 - вершки і варимо до загустіння. У самому кінці приготування страву ретельно перемішуємо, солимо, перчимо за смаком. Тепер розкладаємо гребінці разом з соусом з невеликим спеціальним формах, посипаємо зверху кожну порцію тертим сиром і запікаємо в розігрітій до максимуму духовці протягом 5 хвилин. Готову страву подаємо до столу, прикрасивши за бажанням, свіжої подрібненої зеленню.