Вернуться назад Распечатать

Морські гребінці в вершковому соусі

Морські гребінці в вершковому соусі
М'ясо морських гребінців чудово ніжне, і має злегка солодкуватий приємний присмак. Ці морепродукти широко використовують в кулінарії. Крім цього їх ще можна вживати і повністю сирими, що набагато корисніше. Побалуйте свого коханого, влаштувавши романтичну вечерю при свічках і приготувавши вишукане і незвичайне блюдо з морських гребінців в вершковому соусі .

Гребінці у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • морський гребінець - 300 г;

  • вершки - 200 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вода - 100 мл;

  • плавлений сирок - 1 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • селера, сушений кріп, орегано, сіль - за смаком;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Вершкове масло раскаливаем заздалегідь і пасеруємо до золотистого кольору видавлений через прес часник. Потім вливаємо трохи води і викладаємо нарізаний пластинками плавлений сирок. Вершки збиваємо, додаємо борошно і виливаємо отриману суміш в каструльку тонким струменем.
    Додаємо сушену зелень і все солимо за смаком. Ретельно перемішуємо соус і як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, додаємо морські гребінці і тушкуємо їх 15 хвилин на середньому вогні. На гарнір подаємо рис, макаронні вироби, овочі або відварна картопля.

    Рецепт гребінців у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • морські гребінці - 200 г;

  • жирні вершки - 200 мл;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • сир - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • масло вершкове - 50 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати морські гребінці в вершковому соусі. Отже, морепродукти гарненько промиваємо, ретельно обсушуємо рушником і обвалюємо кожен в столовій ложці пшеничного борошна. Потім беремо сковороду, наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і опускаємо всього на хвилиночку очищені і роздавлені зубчики часнику. Після цього часничок виймаємо і пасеруємо в ароматизованих масло до золотавого кольору морські
    Морські гребінці в вершковому соусі
    гребінці.
    Далі обережно всипаємо борошно, акуратно перемішуємо, вливаємо тонким струмком біле сухе вино, хвилини через 3 - вершки і варимо до загустіння. У самому кінці приготування страву ретельно перемішуємо, солимо, перчимо за смаком. Тепер розкладаємо гребінці разом з соусом з невеликим спеціальним формах, посипаємо зверху кожну порцію тертим сиром і запікаємо в розігрітій до максимуму духовці протягом 5 хвилин. Готову страву подаємо до столу, прикрасивши за бажанням, свіжої подрібненої зеленню.